Artūrs Kulda: Spēle pret Krieviju visiem būs principiāla (2)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kulda
Artūrs Kulda Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja spēles starp Latvijas un Krievijas izlasēm allaž bijušas principiālas. Izņēmums nebūs arī sestdien gaidāmais mačs pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā, uzskata Latvijas valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda. 

"Pret Krievijas izlasi vienmēr ir interesanti spēlēt," žurnālistiem sacīja Kulda. "Krievijas komandā spēlē vairāki mani draugi. Domāju, spēle visiem būs principiāla."

Līdz šim pasaules čempionātos Latvijas izlase pret titulēto pretinieku izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi septiņus zaudējumus. 

Krievijas komanda tiek uzskatīta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm. 

"Mums būs jāparāda savs labākais sniegums," norādīja Kulda. "Tā ir ļoti talantīga komanda, kura gan ne pārāk vēlas spēlē aizsardzībā. Mūsu uzdevums būs piespiest viņus spēlēt savā aizsardzības zonā pēc iespējas vairāk."

Krievijas hokejisti līdz šim aizvadītajās četrās spēlēs guvuši 23 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Tai ir trešais labākais vairākums (realizēti 33,33%) un vislabākais mazākums. Deviņas reizes spēlējot mazākumā, zvaigžņotā komanda ne reizi nav ielaidusi ripu savos vārtos. 

"Būs jāspēlē cieši, agresīvi, pretiniekam ķermenī. Tas nevienai komandai nepatīk," teica Kulda. "Pašiem uzmanīgi jāspēlē savā aizsardzības, vidus zonā. Darīsim visu iespējamo, lai parādītu savu labāko hokeju."

Krievijas izlases spožākās zvaigznes ir Jevgeņijs Malkins, Aleksandrs Ovečkins, Ņikita Kučerovs. Jau zināms, ka par vārtu drošību mačā pret Latviju rūpēsies Andrejs Vasiļevskis, kurš pēdējos gados kļuvis par vienu no pasaules labākajiem vārtsargiem. 

 

"Svarīga būs mūsu komunikācija ar vārtsargu. Tā tiešām būs viena no svarīgākajām lietām," norādīja Kulda. "Krievijas izlase viennozīmīgi ir favorīte. Demonstrē labu hokeju. Tiesa, mums uz to nav jāskatās, bet gan jācenšas cīnīties par uzvaru."

Spēlē pret Krieviju diskvalifikācija dēļ nevarēs piedalīties aizsargs Ralfs Freibergs

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu