Ābols: Krievija ir vistalantīgākā un vismeistarīgākā komanda mūsu apakšgrupā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja izlases nākamā pretiniece pasaules čempionātā Bratislavā Krievija ir vistalantīgākā un vismeistarīgākā vienība B apakšgrupā, uzskata treneris Artis Ābols.

Latvijas izlase pēc aizvadītiem četriem mačiem grupā atrodas 5.vietā, kas neļauj iekļūt ceturtdaļfinālā. Latvieši līdz šim turnīrā uzvarējuši Austriju un Itāliju, bet zaudējuši tiešajām konkurentēm Šveicei un Čehijai.

Nākamā spēle Latvijas izlasei piektdien pret vareno Krieviju, kura līdz šim vēl nav izjutusi zaudējuma rūgtumu.

"Krievijas izlase noteikti ir vistalantīgākā un vismeistarīgākā komanda šajā apakšgrupā. Kā pret viņiem jāspēlē? Es jau jums katru dienu saku - jaunu divriteni neizdomāsim. Taktiku nemainām. Komanda ir pierādījusi, ka katrā mačā spēlē ar milzu pašatdevi. Galvenais, lai strādā mūsu vairākums. Vienā spēlē viss var būt," sacīja Latvijas izlases treneris Ābols.

Pret Krieviju nevarēs spēlēt Latvijas komandas vadošais aizsargs Ralfs Freibergs, kurš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju par pārkāpumu cīņā pret Čehijas izlasi. Freibergu spēles tiesneši sodīja ar 5+20 minūšu noraidījumu, bet identisku sodu par sitienu galvā saņēma arī Māris Bičevskis. Uzbrucējam Bičevskism gan diskvalifikācija nedraud, jo viņam piešķirto spēles sodu vēlāk mainīja uz 2+10 minūtēm.

"Cik dzirdēju, tad rīkotāji paši atzina, ka Bičevskim nevajadzēja dot 5+20 minūšu sodu. Noraidījums tur bija, bet ne jau tik bargs sods. Kad Norvēģija spēlēja pret Šveici, bija līdzīga situācija. Tur iedeva tikai 2+10 minūtes. Bičevskim arī bija jādod šāds sods. Freibergs arī nebija jāsoda tik bargi," sacīja treneris.

Latvijas un Krievijas izlašu spēlē pasaules čempionātā Bratislavā sestdien sāksies jau plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu