Pļaviņš/Točs cieš zaudējumu Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: Evija Trifanova/LETA

 Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien cieta zaudējumu Brazīlijā notiekošā Pasaules tūres četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā.

Latvieši, kuri turnīrā bija saņēmuši septīto numuru, izslēgšanas turnīra otrās kārtas spēlē jeb astotdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās ar otro numuru izliktajiem poļiem Mihalam Brilam/Gžegožam Fijalekam.

Tādējādi Pļaviņš/Točs turnīru noslēguši dalītā devītajā vietā.

Pirms tam izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Latvijas pāris ar 2-1 (19:21, 21:15, 15:10) uzveica meksikāņus Huanu Virhenu/Lombordo Ontiverosu, kuriem turnīrā bija ticis 27.numurs.

Jau ziņots, ka Latvijas sportisti G grupas pirmajā cīņā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās ar 26.numuru izliktajiem nīderlandiešiem Kristiānam Vārenhorstam/Stēvenam van de Veldem, bet otrajā cīņā ar 2-0 (21:16, 21:14) guva virsroku pār pasaules vicečempioniem Klemensu Dopleru/Aleksandru Horstu no Austrijas, kuriem turnīra bija desmitais numurs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa piektdien apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, posmu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Līdz ar pērnā gada septembri pludmales volejbolistiem sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu