Austrijas kanclers izsludina ārkārtas vēlēšanas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Austrijas kanclers Sebastians Kurcs
Austrijas kanclers Sebastians Kurcs Foto: EPA/Scanpix

Saistībā ar skandālu, ko izraisīja vakar publicētais videoieraksts un tam sekojusī Austrijas vicekanclera Heinca Kristiāna Štrahes demisija, Austrijas kanclers Sebastians Kurcs šovakar paziņojis par parlamenta ārkārtas vēlēšanu izsludināšanu. Pēc viņa teiktā, vēlēšanām ir jānotiek pēc iespējas ātrāk. Televīzijas kanāls OE24 jau iepriekš vēstīja, ka vēlēšanas varētu notikt septembra trešajā sestdienā.

Kaut arī video nopludināšanu Sebastians Kurcs nodēvēja par „nožēlojumu”, vienlaikus viņš atzina, ka tajā paustās idejas var vērtēt kā „varas ļaunprātīgu izmantošanu”.

Jau ziņots, ka pēc atklātībā nonākušā videoieraksta, kurā viņš šķietami piedāvā piekļuvi valsts iepirkumiem apmaiņā pret politisku atbalstu, Austrijas vicekanclers Heincs Kristiāns Štrahe sestdien paziņojis par savu atkāpšanos.

Štrahe pavēstīja, ka savu demisijas rakstu kancleram Sebastianam Kurcam viņš jau iesniedzis sestdienas rītā, lai tādējādi glābtu no sabrukuma valdošo koalīciju, kuru veido Kurca pārstāvētā konservatīvā Tautas partija (OeVP) un Štrahes vadītā galēji labējā Brīvības partija FPOe.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu