Ozoliņš: Sākumā nedomāju, ka Hārtlijs ienesīs grūdienu Latvijas hokejam (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Ieva Makare/LETA

Kad kanādietis Bobs Hārtlijs tika apstiprināts par izlases galveno treneri, Sandis Ozoliņš sākumā nedomāja, ka šis speciālists ienesīs grūdienu Latvijas hokeja attīstībā.

2016. gada decembrī Hārtlijs tika apstiprināts par Latvijas hokeja izlases galveno treneri. Valstsvienība trešo gadu viņa vadībā piedalās pasaules čempionātā. 2017. gadā tika izcīnīta 10. vieta, bet pērn 8. vieta (sasniegts ceturtdaļfināls).

Hārtlijs iepriekš savā karjerā daudzus gadus strādājis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tostarp arī Kolorādo "Avalanche" komandā, kad tajā spēlēja Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. Kādreizējais hokeja aizsargs pie Hārtlija spēlēja laika posmā no 1998. līdz 2000. gadam.

Ozoliņš sarunā ar basketbola leģendu Valdi Valteru atklāja, ka viņš sākumā nedomāja, ka Hārtlija ienākšana Latvijas hokejā dos grūdienu attīstībā.

"Nē, es tā (sākumā) nedomāju. Man ar viņu saskare bija deviņdesmito gadu beigās divas sezonas. Viņam tie bija pirmie divi gadi NHL kā galvenajam trenerim. Viņš tagad ir mainījies," sacīja Ozoliņš.

Viņš uzsvēra, ka pozitīvākais ir tas, ka hokeja saimniecībā cilvēki sākuši ieklausīties svarīgās niansēs, kurām agrāk netika pievērsta tik liela vērība.

"Pozitīvi, ka cilvēki beidzot sāk ieklausīties, par ko tiek vispār runāts - gan par bērnu hokeju, kādai attieksmei jābūt, gan par taktiskiem risinājumiem. Cilvēki sāk redzēt, ka ir kaut kas ārpus Latvijas. Nedaudz pat komiski, ka pēkšņi atklāj Ameriku," teica Ozoliņš.

"Tie, kuri vairāk ir sekojuši līdzi, to visu ir zinājuši, bet līdz mums tas kaut kā nebija atnācis. Tas ir viņa (Hārtlija) lielākais pienesums. O, nūja ir jātur uz zemes? Gandrīz vai tāda bija mūsējo attieksme. Vai tiešām mēs to paši nebijām spējuši ieraudzīt? Hokejs attīstās un mainās. Daudzas nianses, ko Hārtlijs runā tagad, deviņdesmitajos gados vēl nebija aktuālas."

Ozoliņš šosezon strādāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Šajā komandā viņš strādās arī nākamsezon, pildot galvenā trenera asistenta pienākumus. Viņa pārziņā ir darbs ar aizsargiem, komandas aizsardzību kopumā un arī spēli skaitliskajā mazākumā.

"Parakstīju līgumu uz vēl vienu gadu. Tagad notiek komandas sastāva komplektēšana. Ļoti daudzi spēlētāji - aptuveni puse - aizgājuši prom. Pēc veiksmīgas sezonas daudziem spēlētājiem bija labi statistikas rādītāji, tāpēc ir grūti viņus noturēt komandā," pastāstīja Ozoliņš

Latvijas hokeja leģenda pauda arī savas domas par talantīgajiem uzbrucējiem Rūdolfu Balceru un Teodoru Bļugeru, kuri šosezon debitēja NHL. 

"Par Balceru man nav tik liels pārsteigums - viņš ir jauns un talantīgs spēlētājs. Tas ir tikai loģiski, ka jaunam spēlētājam dos iespēju sevi pierādīt, lai redzētu kā viņš progresēs," teica Ozoliņš.

"Bļugers bija nedaudz lielāks pārsteigums. Viņam jau vairākus gadus netika dota iespēja. Vecuma ziņā bija sasniegta neredzamā robeža - vai nu dodam pēdējo iespēju vai nē."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu