Hokeja izlases "biznesa plāns": kā iekļūt ceturtdaļfinālā? (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Bratislavā aizvadījusi piecas no septiņām apakšgrupas spēlēm. Pagaidām izcīnītas divas uzvaras pret nomināli vājākiem pretiniekiem. Boba Hārtlija vadītajai komandai ir reālas, ne vien teorētiskas izredzes iekļūt kārotajā ceturtdaļfinālā, bet vairs viss nav atkarīgs no pašu sekmēm uz ledus.

Latvijas komanda līdz šim ar 5:2 uzvarējusi Austriju, ar 1:3 piekāpusies Šveicei, pārspējusi Itāliju ar 3:0, atzinusi Čehijas pārākumu ar 3:6 un zaudējusi Krievijai ar 1:3. 

Cienījami rezultāti pret hokeja lielvalstīm, bet par skaistiem zaudējumiem punktus tabulā nepiešķir. Arī uzbrucējs un izlases kapteinis Lauris Dārziņš pēc spēles ar Krieviju sacīja, ka komanda trešajā trešdaļā visiem spēkiem centusies uzvarēt, nevis skaisti zaudēt.

Valstsvienībai pirms turnīra bija izstrādāts t.s. "biznesa plāns" - kā jāattīstās turnīram, lai iekļūtu labāko astoņu izlašu pulkā. Šobrīd sākotnējais plāns noteikti ir krietni mainījies, jo vairs nepietiek vien ar pašu paveikto.

Kas tad izlasei atlikušajā grupu turnīra fāzē jāizdara? Viss [teorētiski] ir pavisam vienkārši. Latvijas hokejistiem pirmdien pamatlaikā jāuzvar Zviedrija (tas vēl nekad pasaules čempionātos nav izdevies), kā arī otrdien pamatlaikā jāpārspēj norvēģi. Papildus tam, Zviedrija nedrīkst izcīnīt punktus pret Krieviju otrdienas vakara spēlē. 

Jā šāda notikumu virkne realizēsies, Latvijai ceturtdaļfināls ir reāls. Tiesa, jāsāk ar grūtāko - pirmdien mača pamatlaikā jāpārspēj pēdējo divu gadu pasaules čempione Zviedrija, kura "iesilst lēni kā dīzelītis", Laura Dārziņa vārdiem runājot. 

Ir gan vēl viens "bet". Ja arī viss iepriekš minētais scenārijs piepildās dzīvē, sprunguli Latvijas izlases ratu riteņos var iemest Čehija. Ja čehi zaudēs pamatlaikā gan Austrijai (spēle svētdien), gan Šveicei, tad Latvija paliks ārpus ceturtdaļfināla pat uzvarot zviedrus un norvēģus pamatlaikā (papildus Zviedrijas zaudējumam Krievijai).

Lielais "būt vai nebūt" būs jau pirmdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika, kad Latvijas izlase uzsāks spēli pret aktuālajiem pasaules čempioniem Zviedriju. Zaudējot pretiniekiem vai izcīnot mazāk nekā trīs punktus, Latvijas izlasei durvis uz ceturtdaļfinālu būs slēgtas.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu