Henriks Lundkvists: Latvieši vienmēr laukumā smagi strādājuši (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: AFP/SCANPIX

Slavenais Zviedrijas hokeja izlases vārtsargs Henriks Lundkvists pirmdien pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā pret Latvijas nacionālo komandu gaida smagu cīņu un uzskata, ka būs laba spēle. Mačs plkst. 17.15 pēc Latvijas laika. 

"Tā [Latvijas izlase] ir ātra, meistarīga komanda. Esmu redzējis vairākus spēļu apskatus un domāju, ka Latvija līdz šim spēlējusi tiešām labi," sarunā ar TVNET sacīja pieredzējušais vārtsargs. "Ceru, ka izdarīsim lielu spiedienu un veidosim labas iespējas gūt vārtus."

Zviedrijas valstsvienība tiek pieskaitīta pie sacensību galvenajām favorītēm. Tās pieteikumā pasaules čempionātam ir 21 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs. 

"Mums jārespektē Latvijas komandas ātrums," norādīja Lundkvists. "Protams, jārespektē arī latviešu meistarība." 

37 gadus vecais vārtsargs gan pēdējā laikā nav izcilā sportiskajā formā. Līdz šim aizvadītajās četrās čempionāta spēlēs viņš vidēji savos vārtos ielaidis 2,02 ripas un atvairījis 91,1% pretinieku metienu. 

"Būs smaga cīņa. Latvieši vienmēr laukumā smagi strādājuši. Viņi darīs visu, lai izmantotu savas iespējas. Domāju, būs laba spēle," teica Zviedrijas hokeja zvaigzne. 

Viņš portālam TVNET sacīja, ka sargās Zviedrijas valstsvienības vārtus cīņā pret Latviju.

 

Lundkvists kopš 2005./2006. gada sezonas pārstāv Ņujorkas "Rangers" komandu. Viņš slavenajā "Madison Square Garden" saticis arī basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi, kurš iepriekš spēlēja Ņujorkas "Knicks" vienībā.

"Esmu pāris reizes Porziņģi saticis. Viņš ir jauks puisis. Esam tikušies un nedaudz parunājuši pāris dažādos pasākumos Ņujorkā. Viņš ir liels, vienmēr ļoti pieklājīgs," pastāstīja Lundkvists.

Zviedrija pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu 2:5 pret Čehiju, bet turpinājumā svinējusi četras uzvaras. 

Lundkvists piedalās savā sestajā pasaules čempionātā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu