Markess uzvar Lemānā un palielina pārsvaru "MotoGP" kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Markess
Marks Markess Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais čempions, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien Lemānas trasē guva uzvaru pasaules motošosejas čempionāta piektā posma - Francijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē, nostiprinot vadību kopvērtējumā.

Markess sestdien uzvarēja kvalifikācijā, bet paspēja arī piedzīvot kritienu lietainajā trasē. Viņam tas bija 55. "pole position" karjerā, spānim atkārtojot Valentīno Rosi rekordu.

Sacensībās Markess startā ar grūtībām noturēja pirmo pozīciju un vadībā bija līdz pat sacensību finišam, tuvāko sekotāju, itāli Andrea Dovicioso ("Ducati") pārspējot par nepilnām divām sekundēm. Tikmēr trešais bija Dovicioso tautietis un komandas biedrs Danilo Petruči.

Aiz goda pjedestāla bija austrālietis Džeks Millers no "Pramac" vienības, piektais bija itālis Rosi ("Monster Energy Yamaha"), bet pirmo sešinieku noslēdza spānis Pols Espargaro ("Red Bull KTM").

Zīmīgi, ka "Moto2" klasē uzvaru svinēja Marka Markesa jaunākais brālis Alekss.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies nostiprināt vadību kopvērtējumā - ar 95 punktiem viņš ir līderis, bet 87 punkti ir Dovicioso, kamēr trešais ar 75 punktiem ir spānis Alekss Rins no "Suzuki Ecstar", kurš pēc neveiksmīgas kvalifikācijas svētdien samierinājās ar desmito vietu.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Itālijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu