IIHF prezidentam ar Hārtliju bijusi saruna par tiesnešu darbu (9)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas nacionālās hokeja komandas galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam pirms pasaules čempionāta (PČ) spēles sestdien Bratislavā ar zvaigžņoto Krievijas valstsvienību notikusi tikšanās ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fāzelu, kurā pārrunāti viņa izteikumi par tiesnešiem, liecina portāla TVNET rīcībā esošā informācija. 

Tikšanās laikā Hārtlijam aizrādīts par viņa veltīto kritiku tiesnešiem pēc mača ar Čehijas valstsvienību, kurā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 3:6

Pēc šīs spēles Hārtlijs medijiem norādīja, ka spēles likteni izšķīra viena atslēgas epizode. Latvijas izlase spēlējusi gudri un kontrolēja spēli, bet tad kāds (domāti tiesneši - aut.) "pavēra durvis".

Spēlē ar Čehiju otrās trešdaļas sākumā 5+20 minūšu noraidījumu saņēma Māris Bičevskis. Tobrīd rezultāts bija 2:0 Latvijas komandas labā. Spēlējot mazākumā, Latvijas hokejisti zaudēja vienus vārtus. 

Vēlāk 5+20 minūšu sodu saņēma arī kapteinis Lauris Dārziņš, taču Dārziņam sods tika piešķirts kļūdaini par aizsarga Ralfa Freiberga izdarīto pārkāpumu. Pēc tam IIHF Disciplinārlietu komisijas sēdē pieņēma lēmumu Freibergu diskvalificēt uz vienu spēli, viņam izlaižot maču ar Krieviju. 

Hārtlija sarunās ar Fāzelu piedalījies arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, liecina TVNET rīcībā esošā informācija. Tiesa, pats Koziols to TVNET nevēlējās komentēt, norādot, ka viņš čempionāta laikā ticies ar visām IIHF augstākajām amatpersonām. 

Pasaules čempionātā ne reizi vien mača galvenie arbitri pieņēmuši diskutablus lēmumus, kuri ietekmējuši vairāku spēļu rezultātus. 

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu