Kučerovs kļūst par līderi; Krievijai vēl viena "sausā" uzvara

CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Dadonovs un Ņikita Kučerovs
Jevgeņijs Dadonovs un Ņikita Kučerovs Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā svētdien "sausās" uzvaras izcīnīja Krievijas un Somijas izlases.

Bratislavā B apakšgrupas mačā Krievijas hokejisti ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja pasaules vicečempioni Šveices izlasi.

Krievijas izlasei šī ir jau ceturtā "sausā" spēle sešos aizvadītajos mačos. Krievijas valstsvienība ir vienīgā komanda turnīrā, kas vēl nav cietusi zaudējumu.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Ņikita Kučerovs, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Artjoms Aņisimovs.

Kučerovs šajā čempionātā guvis sešus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles. Ar 14 punktiem viņš patlaban ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Līdz šim rezultatīvākais spēlētājs bija Zviedrijas hokejists Viljamss Nīlanders, kura kontā ir 13 punkti (4+9).

Aizvadītajā mačā Krievijas izlases vārtsargs Aleksandrs Georgijevs atvairīja 31 pretinieku metienu.

Krievi dominēja spēles pirmajā trešdaļā, ceturtajā minūtē rezultātu atklājot Aņisimovam, kurš ar precīzu metienu noslēdza filigrānu Dmitrija Orlova reidu uz vārtiem.

Otrā perioda septītajā minūtē Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākais spēlētājs Kučerovs ar raidījumu no iemetienu apļa tukšos vārtos panāca 2:0.

Tāpat Kučerovs guva Krievijas izlases trešos vārtus, spēles trešā perioda 16.minūtē kopā ar Aņisimovu izslidojot divatā pret vienu pretinieku aizsargu.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā B apakšgrupā Bratislavā Čehija ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sagrāva Austriju.

B grupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešos mačos ir Krievija, kam ar 15 punktiem sešos dueļos seko Čehija, bet tālāk ar 12 punktiem seko Zviedrija un Šveice.

Piektā ar sešiem punktiem ir Latvija, kamēr tikpat punktus iekrājusi Norvēģija. Visbeidzot Austrijai un Itālijai punktu nav, šīm komandām cīnoties par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvija nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad tiksies ar Zviedriju, tomēr komandas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu ir tikai teorētiskas.

Košicē A apakšgrupas mačā Somija ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzveica Franciju.

Uzvarētājiem vārtus guva Jare Sallinens, Joels Kiviranta un Niko Mikola, savukārt Somijas izlases vārtsargs Kevins Lankinens atvairīja 21 metienu.

Pirmā perioda vidū ripu Francijas izlases vārtos ieraidīja Joels Kiviranta, kurš vairākuma beigās veiksmīgi nocīnījās pie pretinieku cietokšņa. Savukārt otrā perioda otrajā minūtē Nikola Mikola nonāca viens pret pretinieku vārtsargu, raidot ripu cauri kājsargiem.

Punktu Somijas izlases uzvarai pielika Jere Sallinens, kurš trešā perioda 13.minūtē ielauzās pretinieku aizsardzības zonā un apveda divus franču hokejistus, raidīdams ripu tīklā.

Somijas izlases vārtsargs Kevins Lankinens atvairīja visas jeb 21 pretinieku mesto ripu.

Jau vēstīts, ka pirms tam Košicē ASV ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja Vāciju.

A grupas kopvērtējumā vadībā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, kam ar 14 punktiem sešās spēlēs seko ASV, kamēr pa 12 punktiem iekrājušas Kanāda un Vācija.

Piektajā vietā ar deviņiem punktiem sešās cīņās seko Slovākija, aiz tās ar pieciem panākumiem ir Dānija, viens punkts ir Francija, kamēr Lielbritānijai punktu nav.

Šīs grupas pirmo četru vietu ieguvējas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles.

Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Uz augšu