"Blues" nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeidens Švarcs
Džeidens Švarcs Foto: AFP/SCANPIX

Sentluisas "Blues" komanda svētdien nonāca soļa attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināla.

Rietumu konferences fināla piektajā spēlē "Blues" izbraukumā ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) apspēlēja Sanhosē "Sharks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-2.

Līdz ar to "Blues" ir tuvu tam, lai pirmo reizi kopš 1970.gada iekļūtu Stenlija kausa finālā. Sērijas sestā un, iespējams, pēdējā spēle notiks otrdien Sentluisā.

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja Džeidens Švarcs, kurš izcēlās ar trim vārtiem jeb "hat-trick".

Savukārt vārtsargs Džordans Biningtons atvairīja 21 metienu, Stenlija kausa izcīņā tiekot pie pirmās "sausās" spēles karjerā. Viņš izslēgšanas turnīrā šosezon ir izcīnījis jau 11 uzvaras, kas ir "Blues" rekords.

"Pirms spēles par nekad nedomā par "hat-trick" gūšanu. Vienkārši centies sagatavoties kā jebkuram citam mačam un koncentrēties uz to, lai palīdzētu komandai gūt uzvaru," pēc svētdienas cīņas sacīja Švarcs.

"Mēs esam komanda, kas tik tālu tikusi, pateicoties sava sastāva dziļumam. Katru vakaru savu artavu var dot jebkurš hokejists, un šī spēle šajā ziņā ar to neatšķīrās."

Tikmēr "Sharks" vārtsargs Martins Džonss atvairīja 35 metienus, tomēr nespēja glābt komandu no zaudējuma.

Šīs sērijas uzvarētāja Stenlija kausa finālā sacentīsies ar Bostonas "Bruins", kas Austrumu konferences finālsērijā ar 4-0 apspēlēja Karolīnas "Hurricanes".

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Abas vienības šosezon vairs neturpina savas gaitas Stenlija kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu