Itālijā no aktīvistu kuģa nogādāti 47 migranti (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pretēji Itālijas iekšlietu ministra Mateo Salvīni rīkojumiem svētdien krastā Itālijai piederošajā Lampedūzas salā no Vācijas aktīvistu kuģa izkāpuši 47 nelegālie imigranti, kas kuģī bija uzņemti Lībijas piekrastē.

Salvīni svētdien bija paudis nostāju, ka migranti krastā Itālijā nekāps, bet vakarā brīdī, kad ministrs sniedza interviju tiešajā ēterā ziņu kanālam " La7", viņš tika informēts, ka migranti ierodas Lampedūzā.

"Kāds ir devis rīkojumu. Kādam par to būs jāatbild," sacīja Salvīni.

Agridžento prokurors Luidži Patronadžo paziņojumā apliecināja, ka viņš aktīvistu kuģi "Sea-Watch 3" licis konfiscēt imigrācijas likuma pārkāpumu dēļ un devis rīkojumu par evakuāciju. Itālijas muitas policijas un krasta apsardzes pārstāvji uzkāpuši uz kuģa un nogādājuši migrantus Lampedūzā, bet pats kuģis tiks nogādāts Likatā, Sicīlijā.

Izvēle ļaut kuģim pietauvoties ir ļoti nopietna, "ja vien komanda netiek aizturēta, kuģis konfiscēts uz visiem laikiem vai nogremdēts mūsu ūdeņos", sociālajā tīklā "Facebook" norādīja Salvīni.

Ja nekas no tā nenotiks, tad "man ir aizdomas, ka kāds mēģināja spert politisku soli, bet politika ir jāīsteno ministriem un parlamentam", norādīja ministrs.

Migranti Lampedūzā tika nogādāti nelielās grupās, un viņu izkāpšana krastā ilgā vairākas stundas.

"Ostas ir atvērtas! Itālijas varasiestādes beidzot atļāva izkāpt krastā mūsu atlikušajiem viesiem," tviterī pavēstīja Vācijas aktīvistu organizācija "Sea-Watch".

Kuģis "Sea-Watch 3" pietuvojās Lampedūzai sestdien, neraugoties uz aizliegumu iebraukt Itālijas ūdeņos.

Trešdien "Sea-Watch 3" Lībijas piekrastē uzņēma 65 migrantus, un Itālija piektdien piekrita pieņemt 18 no viņiem - pārsvarā ģimenes ar bērniem. Pārējie 47 palika uz aktīvistu kuģa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu