Raidījums: Parādnieks lūdzis Ķuzim brāļa paaugstināšanu amatā (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Imants Parādnieks
Imants Parādnieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirms pāris nedēļām pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža uz sarunu  ieradies Imants Parādnieks, lai aizliktu labu vārdu par sava brāļa paaugstināšanu amatā, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pirms vairākiem gadiem ierakstītā hokeja spēlē redzams, kā draudzības spēlē tiekas Saeimas un Valsts policijas komandas. Starp spēlētājiem arī tobrīd Saeimas deputāts Imants Parādnieks, bet pretējā komandā policisti Jānis Parādnieks, politiķa brālis un Ceļu policijas bataljona komandieris Kaspars Spalvēns. Visi trīs spēlētāji hokeja laukumā netiekas pirmo reizi, jo kopā trenējas.

Šogad, uzzinājis, ka Spalvēns maijā plāno dienestu atstāt un doties pensijā,  Parādnieks nolēma izmantot  savu labo pazīšanos ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un lūgt brālim Spalvēna vietu. Parādnieka brālis policijā strādā vairāk nekā 20 gadu, patlaban vada Ceļu policijas rotu. Parādnieks uzskata, ka gan izglītība, gan pieredze brālim ļaujot pretendēt uz  vakanto  bataljona komandiera vietu. Tas nozīmētu, gan apmēram divas reizes lielāku algu, gan ietekmi, jo viņa pakļautībā būtu  visas Ceļu policijas rotas.

Pats Parādnieks notikušo neuzskata par lobēšanu, apgalvojot: ja būtu gribējis slēpties, būtu ticies ar Ķuzi neformālā gaisotnē.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uz jautājumu, vai tas nav uzskatāms par politiskā stāvokļa izmantošanu un spiediena izdarīšanu, atbild:

"Absolūti ne. Es nezinu, kurš uz mani var izdarīt spiedienu? Tā bija normāla divu cilvēku saruna, viņš izteica savu viedokli, skatījumu par šo jautājumu, runa par kaut kādu spiedienu tur nebija."

Policijā patlaban vēl nav izlemts, kad notiks nākamā Ceļu policijas bataljona komandiera izraudzīšanās, taču konkursa nebūs, un kandidātus meklēs esošo darbinieku vidū. Pieredze un izglītība Parādniekam ļautu būt vienam no kandidātiem šim postenim.

Tikmēr "Nekā personīga" rīcībā esošā informācija liecina, ka Jānis Parādnieks ir sniedzis šofera un apsarga pakalpojumus  Latvijā mītošajam  Krievijas miljardierim Jurijam Šefleram, bet nav šos ienākumus norādījis savā amatpersonu deklarācijā. Šeflera bagātība pēc Forbes bagātnieku saraksta sastādītāju ziņām tiek lēsta ap 2 miljardiem dolāru.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu