Zelenska inaugurācijas ceremonijā piemirst iepazīstināt ar Vējoni (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Pirmdien jaunā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska inaugurācijas ceremonijā Augstākajā radā notika svinīga iepazīstināšana ar sabraukušajiem ārvalstu viesiem. Parlamenta priekšsēdētājs svinīgi iepazīstināja ar Igaunijas un Lietuvas prezidentēm, taču šķiet, ka Latvijas valsts galva Raimonds Vējonis tika piemirsts.

Iepazīstināšana ar ārvalstu līderiem sākas ap videoieraksta piekto minūti:

Video redzams, kā priekšsēdētājs nosauc Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas un Daļas Grībauskaites vārdus, pēc kā viņas pieceļas un saņem ovācijas no zālē sēdošajiem.

Lai arī Vējonis zālē sēdēja starp abām Baltijas valstu kolēģēm, viņa vārds netika nosaukts nākamais. Videoierakstā redzams, kā Vējonis apmulsis skatās no vienas puses uz otru.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs turpināja iepazīstināt ar citiem viesiem, kas ieņem zemākus amatus.

Apmēram divas ar pusi minūtes pēc iepazīstināšanas sākuma priekšsēdētājam kaut ko iečukst ausī un norāda viņa priekšā esošajos papīros. Iespējams, tobrīd viņš tika informēts par Vējoņa piemiršanu.

Iepazīstināšana turpinājās, un vēl pēc apmēram piecām minūtēm priekšsēdētājs paziņoja, ka ar savu klātbūtni tomēr pagodinājuši visi Baltijas valstu prezidenti, un arī Vējonis piecēlās un saņēma ovācijas.

VIDEO: Volodimira Zelenska inaugurācija Ukrainas prezidenta amatā

Kā jau ziņots, Zelenskis uzreiz pēc inaugurācijas paziņoja par lēmumu atlaist pašreizējo parlamenta sasaukumu.

"Es atlaižu Augstākās radas astoto sasaukumu," paziņoja Zelenskis.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu