"Sonarworks" piesaistījis piecu miljonu eiro investīcijas no vairākiem starptautiskiem investoriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Sonarworks" piesaistījis piecu miljonu eiro investīcijas uzņēmuma attīstībai no Igaunijas investoriem "Karma Ventures" un "SuperAngel", Lietuvas investoriem "Practica Capital", Latvijas investoriem "ProksCapital" un "Imprimatur", kā arī Turcijas investoriem "Revo Capital", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Aģentūrai LETA uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka "Sonarworks" "A" finansējumu piecu miljonu eiro apmērā saņēmis ar noteikumu, ka daļa uzņēmuma kapitāldaļu tiek nodota investoru pārvaldībā.

Vienlaikus ar Igaunijas investīciju kompāniju "Karma Ventures", "Sonarworks" attīstībā kopā ar citiem starptautiskajiem "investīciju eņģeļiem" investēja arī bijušais Igaunijas prezidents Tomass Henriks Ilvess.

Kā norādīja uzņēmumā, piesaistītās ārvalstu investīcijas ļaus paātrināt uzņēmuma radīto tehnoloģiju un risinājumu attīstību, paplašinot licencēšanas iespējas, un īstenot "Sonarworks" mērķi par neatkārtojamu skaņas pieredzi ikvienā ierīcē, apvienojot studijā radīto autentisko skaņu un klausītāja skaņas personalizāciju.

"Sonarworks" līdzdibinātājs un vadītājs Helmuts Bēms sacīja, ka jaunais finansējums ļaus nodrošināt klātbūtni galvenajos tirgos un palielināt uzņēmuma apgrozījumu par vairāk nekā 10 miljoniem eiro divu gadu laikā. "Mēs pašlaik strādājam ar mūzikas straumēšanas uzņēmumiem, skaņu austiņu, viedtālruņu un auto industrijas uzņēmumiem, un mūsu komanda atrodas aizvien tuvāk mūsu klientiem, lai nodrošinātu aizvien labākas savietojamības iespējas," teica Bēms.

LETA jau ziņoja, ka 2018.gadā "Sonarworks" strādāja ar 2,201 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 50% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga vairākas reizes un bija 785 226 eiro.

Kompānija reģistrēta 2012.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6993 eiro. "Sonarworks" kapitālā 30,66% pieder "Imprimatur Capital Technology Venture Fund", 17,16% - Helmutam Bēmam, 17,16% - Mārtiņam Popelim, 14,3% - SIA "Proks Capital", 8,78% - "Imprimatur Capital Seed", 5,23% - "FlyCap Investment Fund", 5,23% - SIA "VVMV", 0,79% - Jānim Sproģim, 0,39% - Aleksim Orlovam, 0,2% - Reinim Grantam un 0,1% - Rūdolfam Bundulim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu