Miks Indrašis: Bija skatāma un skatītājiem interesanta spēle

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas uzbrucējs Miks Indrašis pēc pasaules čempionāta (PČ) spēles Bratislavā pret pēdējo divu gadu čempioni Zviedriju (4:5) norādīja, ka bija skatāms un skatītājiem interesants mačs. Nedaudz pietrūka meistarības. 

"Bija laba, skatāma spēle. Trešajā periodā bijām vadībā ar 3:2, bet nedaudz pietrūka, protams, arī meistarība," norādīja Indrašis. "Spēlējām pret labu komandu." 

Latvijas izlases labā trīs vārtus guva Roberts Bukarts, kurš komandā tika atzīts par mača labāko spēlētāju. Vēl vienu precīzu metienu izpildīja arī Jānis Jaks. 

Latvijas hokejisti pēc šā zaudējuma vairs nevar kvalificēties ceturtdaļfinālam, kurā iekļuvusi Zviedrijas valstsvienība, kas tiek pieskaitīta pie sacensību galvenajām favorītēm. Tās pieteikumā pasaules čempionātam ir 21 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs. 

"Kad iekustinājām savu vilcieniņu, tad visi vagoniņi aizgāja uz priekšu. Domāju, bija skatāma un skatītājiem interesanta spēle," teica Indrašis.

Viņš uzskata, ka lūzuma brīdis bija, kad Latvijas komanda trešās trešdaļas vidusdaļā minūtes un deviņu sekunžu laikā zaudēja divus vārtus. 

Līdz šim pasaules čempionātos Latvija pret Zviedriju izcīnījusi vienu uzvaru, vienreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi 14 zaudējumus. 

 

"Protams, Zviedrijas komanda ir ļoti laba, visi tehniski spēlētāji, labi slido. Viņu aizsargi pieslēdzas uzbrukumos, vārtsargs [Henriks Lundkvists] bija līmenī, tā ka par zviedriem neko sliktu nevar pateikt," sacīja Indrašis. 

28 gadus vecais Indrašis laukumā pavadīja 20 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 

Pirms gada Latvijas izlase ar Zviedrijas vienību tikās ceturtdaļfinālā, kurā latvieši izrādīja pretestību, taču gala rezultātā cieta zaudējumu ar 2:3.

Zviedrija pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu 2:5 pret Čehiju, bet turpinājumā svinējusi piecas uzvaras. 

Kopš 2013. gada Zviedrijas izlase par pasaules čempioni kronēta trīs reizes. 2017. gadā Zviedrija finālā pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Kanādu, bet gadu vēlāk pēc šāda paša scenārija uzvarēta tika Šveices izlase.

Turnīra noslēdzošo maču Latvijas hokejisti aizvadīs jau otrdien, kad jātiekas ar Norvēģiju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu