"Ryanair" peļņa sarukusi gandrīz par trešdaļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" tīrā peļņa finanšu gadā, kas noslēdzās martā, salīdzinājumā ar iepriekšējo 12 mēnešu periodu sarukusi par 29% līdz 1,02 miljardiem eiro, liecina kompānijas finanšu pārskats.

Kompānija norādīja, ka peļņas kritums ir saistīts ar to, ka bija jāsamazina cenas, lai varētu konkurēt piesātinātajā īso maršrutu tirgū Eiropā.

"Ryanair" pirmdien publiskotajā gada pārskatā informēja, ka arī šajā finanšu gadā gaidāms peļņas kritums līdz 750-950 miljoniem eiro.

Tomēr cenu samazinājums ir palielinājis kompānijas pārvadāto pasažieru skaitu līdz 142 miljoniem, kas ir par 9% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

Eiropas īso reisu tirgus ir ļoti piesātināts, neskatoties uz to, ka pēdējā laikā notikusi kompāniju apvienošana, tostarp "Ryanair" iegādājās Austrijas lidsabiedrību "Lauda".

"Ryanair" rezultātus pēdējā laikā negatīvi ietekmējuši arī streiki Eiropā, kad pērn bija jāatceļ reisi un jāpiedāvā labāki apmaksas noteikumi darbiniekiem, slēdzot jaunas vienošanās ar arodbiedrībām.

Tāpat "Ryanair" darbību skar arī neskaidrība par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. Lielbritānijas tirgus veido ceturto daļu no kompānijas apgrozījuma.

Lidsabiedrība pirmdien paziņoja, ka šī finanšu gada prognozes lielā mērā atkarīgas no tā, vai "saistībā ar breksitu nebūs nekādas negatīvas attīstības".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu