Zakatistovs: Privāti redzu, ka ar prokuratūru ir problēmas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atis Zakatistovs
Atis Zakatistovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā dažādu cilvēku pausto, privāti redzu, ka ar prokuratūru ir problēmas, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, pret kuru pašu vērstas apsūdzības par krāpšanu lielā apmērā.

Netieši norādot uz prokuratūrā par viņu esošo kriminālprocesu, politiķis pauda, ka par šo jautājumu neizsakās objektīvi, bet gan privāti. Prokuratūra ir lūgusi Saeimu izdot Zakatistovu kriminālvajāšanai saistībā ar kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu.

Zakatistovs norādīja, ka kopš iesaistīšanās politikā tiesībsargājošās iestādes pret viņu izrādījušas īpašu bardzību un īpašu interesi. Tomēr politiķis apgalvoja, ka nerunā sevis dēļ, bet gan to cilvēku dēļ, kas ir izjutuši "netaisnīgu bardzību".

"Ja Latvijā būtu kustība "Man arī tiesībsargājošās iestādes ir darījušas pāri", es tādā kustībā labprāt iesaistītos," paziņoja politiķis. Tā būtu privāta kustība, norādīja politiķis, akcentējot to, ka "daudziem cilvēkiem" esot iekšējā sajūta par atsevišķu tiesībsargājošo iestāžu darbu "vārās", jo viņi ir saskārušies ar tiesisku, bet netaisnīgu situāciju.

Zakatistovs norādīja, ka, visticamāk, atturēsies, kad tiks pieņemts lēmums saistībā ar tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) rosinājumu vērtēt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbilstību amatam. Valdošās koalīcijas politiķi šodien iknedēļas partiju sanāksmē pārrunāja Bordāna ierosinājumu.

Jau vēstīts, ka Bordāna vadītā Tieslietu ministrija ģenerālprokurora darbībā esot konstatējusi pazīmes, kas liecinot, ka Kalnmeiers neatbilst Prokuratūras likumā minētajam amatam izvirzītajai nevainojamas reputācijas prasībai.

Savukārt Ģenerālprokurors norādījis, ka nav pārsteigts par Bordāna lēmumu, jo ministra pārstāvētā Jaunā konservatīvā partija priekšvēlēšanu laikā un arī pēc tam "saukusi personas, kuras būtu jānomaina". "Vienkārši viņi pilda to, kas paredzēts. Nebūšu ne pirmais, ne pēdējais," piebilda Kalnmeiers.

"Es ceru, ka saņemšu šo ierosinājumu un man būs iespēja sniegt paskaidrojumus par šiem apgalvojumiem. Ja esam demokrātiska un tiesiska valsts, tad jābūt iespējai sniegt savus skaidrojumus," piebilda Kalnmeiers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu