Rīgas dome ar "Latvijas Dzelzceļu" mēģinās vienoties par pārbrauktuves izveidi Brasas tilta pakājē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brasas tilts
Brasas tilts Foto: Google Maps

Rīgas dome un AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir sākuši sarunas par iespēju izveidot pārbrauktuvi zem Brasas tilta - vietā, kur pašlaik ir gājēju pāreja pāri sliežu ceļam, pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR).

Puses ir sākušas sarunas par to, kā tehniski pie tilta uzbūvēt pārbrauktuvi, pa kuru varētu braukt privātās automašīnas, tādējādi atslogojot tiltu.

Pagaidu brauktuvi plānots izveidot pāri tilta pakājē esošajai gājēju pārejai, kas izvietota pie dzelzceļa perona un savieno Gaujas ielas atzaru un Kluso ielu. Šim nolūkam būtu nepieciešams noņemt vairākas barjeras un ceļazīmes un noasfaltēt brauktuvi. Iecerēts, ka šāds risinājums būtu spēkā līdz pat tilta remontdarbu beigām - 2020.gadam.

Burovs pastāstīja, ka līdz rītdienai SIA "Rīgas satiksme" ir uzdots nodrošināt, ka 11.autobusa maršruts pilnībā nosedz 11.tramvaja kustības maršrutu. Patlaban autobusu šoferiem tīri tehnisku iemeslu dēļ ir problēmas uzturēties galapunktā Ausekļa ielā, taču kustība līdz tam esot jānodrošina, jo rajonā atrodas vairākas skolas, uz kurām jānokļūst skolēniem.

Plānots, ka šīs nedēļas laikā tilta projektētāji saņems Rīgas Tehniskās universitātes ekspertu atzinumus par tilta betona stāvokli, uz kuru balstoties tiks vērtētas tilta slodzes, piemēram, vai ir iespējams saglabāt transportlīdzekļu masas ierobežojumu 30 tonnu apmērā vai arī to nepieciešams mainīt. Šo slēdzienu uzdots veikt līdz 24.maijam.

Rīgas domes Satiksmes departamentā aģentūra LETA noskaidroja, ka līdz šim vēl nav saņemta Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes vēstule ar informāciju par to, kuros pārvada posmos drīkst atsākt remontdarbu veikšanu.

Kā ziņots, no 18.maija transportlīdzekļu masas ierobežojuma dēļ ir slēgts 11.tramvaja maršruts un tā vietā izveidots 11T.autobuss "Abrenes iela - Mežaparks".

Pirms tam - 10.maijā -, remontējot Brasas satiksmes pārvadu, tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti.

Brasas pārvada pārbūves darbu laikā tiek veikts nesošo konstrukciju remonts, pārvada seguma, tramvaju sliežu ceļa un kontakttīklu pārbūve, apgaismojuma pārbūve, kā arī pārvada ietves seguma pārbūve un margu nomaiņa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu