Hārtlijs: Ir skumji, jo esam pelnījuši ko vairāk (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases zaudējums Zviedrijai, kas nozīmē palikšanu ārpus ceturtdaļfināla, apbēdina, jo komanda ir pelnījusi ko vairāk, uzskata vienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlases hokejisti pirmdien varonīgi cīnījās pret izciliem spēlētājiem pārbagāto Zviedriju, pat izvirzījās vadībā, tomēr zaudēja maču ar 4:5. 

Trīs vārtus Latvijas vienības labā guva kapteiņa Laura Dārziņa palīgs Roberts Bukarts.

"Lieliska spēle, kas noteikti patika līdzjutējiem. Tajā bija daudz kāpumu un kritumu. Īpaši traka bija trešā trešdaļa. Bija 4:4, bet mums vajadzēja uzvarēt pamatlaikā, tāpēc nomainījām vārtsargu. Atdevām sevi visu," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

"Katrā zaudētajā mačā šajā pasaules čempionātā bijām pavisam tuvu uzvarai, tomēr pieļāvām to vienu liktenīgo kļūdu. Taču spēlētāji nepadevās un cīnījās līdz galam. Trešajā trešdaļā pret zviedriem varējām radīt lielu sensāciju,  tomēr tas neizdevās. Viņi bija pelnījuši uzvarēt."

Treneris Hārtlijs slavēja Latvijas hokejistu disciplīnu, spēles plāna izpildi un cīņasgribu. Latvijas izlasē neesot bijis neviena, kurš nebūtu cīnījies līdz beigām.

"Tas ir skumji, jo esam pelnījuši ko vairāk. Tāds ir sports - ir nepieciešams gan uzvarētājs, gan zaudētājs. Turnīrā mums vēl atlikusi viena spēle. Turpināsim cīnīties kā īsteni latvieši. Zinām, ka čempionāts mums ir beidzies, atkal jau pierādījām, ka varam vareni cīnīties ar hokeja lielvalstīm," gandarīts bija treneris.

Lai saglabātu cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā mačā bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, bet Zviedrijai būtu pieticis ar vienu punktu (vismaz neizšķirts pamatlaikā), lai iekļūtu "play-off" turnīrā.

Latvijas komanda otrdien plkst.17.15 aizvadīs turnīra pēdējo spēli pret Norvēģiju.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu