Zviedrijas treneris Grēnborjs: Latvija spēlē mums neērtu hokeju (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rikards Grēnborjs
Rikards Grēnborjs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase spēlē Zviedrijas valstsvienībai neērtu hokeju, tāpēc pasaules čempionāta cīņa Bratislavā pirmdien bija tik saspringta, Latvijas žurnālistiem sacīja pretinieku vienības galvenais treneris Rikards Grēnborjs.

Latvijas izlases hokejisti pirmdien varonīgi cīnījās pret izciliem spēlētājiem pārbagāto Zviedriju, pat izvirzījās vadībā, bet tomēr zaudēja maču ar 4:5. 

Trīs vārtus Latvijas vienības labā guva kapteiņa Laura Dārziņa palīgs Roberts Bukarts.

Pēc cīņas ar komplimentiem Latvijas izlases virzienā neskopojās arī zviedru vienības galvenais treneris Grēnborjs.

"Zinājām, ka būs grūta spēle. Tāda tā bija arī pagājušogad ceturtdaļfinālā. Latvija spēlē mums neērti. Lielākā daļa mūsu komandas ikdienā spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur ir citāds hokejs. Latvieši mūs tiešām šovakar izaicināja. Lielas uzslavas viņiem par parādīto sniegumu šajā turnīrā," sacīja zviedru treneris.

Trīsarpus minūtes pirms mača pamatlaika beigām Roberts Bukarts jau otro reizi guva vārtus ar veiksmes palīdzību. Vispirms tiesneši skatījās video atkārtojumu, lai pārliecinātos, vai Latvijas izlases uzbrucējs nav traucējis pretinieku vārtsargam, pārkāpjot noteikumus. Tiesneši vārtus ieskaitīja, bet Grēnborjs pieprasīja vēlreiz skatīties video atkārtojumu, jo bija aizdomas, ka Latvijas hokejisti nospēlējuši aizmugurē. Kaut arī šķita, ka vārti netiks skaitīti, tomēr rezultāts kļuva neizšķirts - 4:4.

Grēnborjs Latvijas žurnālistiem sacīja, ka saņēma ziņu no komandas videotrenera par 100% aizmugures stāvokli.

"Domāju, ka latvieši aizvadītā gada laikā ir progresējuši. Bobs [Hārtlijs] dara labu darbu, spēlētāji pieņem viņa filozofiju. Pat pirms tam viņi Soču olimpiskajās spēlēs lieliski cīnījās ar Kanādu. Latvija vienmēr bijusi sīksta komanda. Ja pirms turnīra ieskaties spēļu grafikā un pretiniekos ieraugi Latviju - zini, ka būs grūti," ar komplimentiem neskopojās Grēnborjs.

Lai saglabātu cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei mačā pret zviedriem bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, bet Zviedrijai būtu pieticis ar vienu punktu.

Latvijas komanda otrdien plkst.17.15 aizvadīs turnīra pēdējo spēli pret Norvēģiju.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu