Britu autosportiste Čedvika spērusi soli tuvāk nokļūšanai F-1

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Formula 1 sacensības Baku ielās
Formula 1 sacensības Baku ielās Foto: SIPA/Scanpix

Britu autosportiste Džeimija Čedvika spērusi soli tuvāk debijai Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, jo viņa pievienojusies šī sacensību seriāla komandas "Williams" jauno braucēju akadēmijai.

Čedvika, kurai ir 21 gads, nolīgta kā "Williams" attīstības braucēja, turklāt viņa starp sievietēm tiek uzskatīta par visreālāko kandidāti, kura nākotnē varētu startēt F-1. Britu sportiste pašlaik atrodas kopvērtējumā vadībā "Formula 3" seriālā izveidotajā sieviešu klasē "W Series".

"Būt daļai no pilotu akadēmijas ir lieliska platforma izaugsmei," gandarīta bija Čedvika.

Tikmēr "Williams" vadītāja Klēra Viljamsa pauda cerību, ka arvien vairāk sievietes ienāks autosportā.

"Vēlamies parādīt, ka motorsports ir aizraujošs. Džemija ir apveltīta ar lielu talantu, tāpēc gaidu ar nepacietību, kad varēšu sākt ar viņu strādāt," teica Viljamsa.

"Williams" komanda vēl 2012.gadā noslēdza attīstības pilotes līgumu ar Sūziju Vulfu no Skotijas, tomēr viņa pēc trim gadiem nolēma mest mieru centieniem iekarot F-1.

"W Series" sacensības tiks izveidotas tādēļ, lai meklētu potenciālās F-1 sacensību dalībnieces, kuras nākotnē varētu startēt starp vīriešu braucējiem.

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados 12 F-1 sacīkstēs piedalījās itāliete Lella Lombardi, bet piecdesmitajos gados trīs sacensībās startēja Marija Terēza de Filipisa. Kopš 1976.gada F-1 sacensībās piedalījušies tikai vīrieši, lai gan vairākas dāmas bijušas testpilotes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu