Rīgā un Jelgavā notiks divas virslīgas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti
"Metta" komandas futbolisti Foto: Alex Puskins (optibetvirsliga.lv)

Rīgā un Jelgavā otrdien tiks aizvadītas divas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas spēles.

Plkst.18.30 "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā uzņems "Liepāju", bet "Jelgava" kluba sporta bāzes mākslīgajā laukumā tiksies ar Jūrmalas "Spartaku".

Dueli no Jelgavas tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV", bet cīņa no Rīgas būs vērojama "Best4Sport TV Extra" kanālā, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

"Metta" šobrīd ir turnīra pastarīte, tikai par punktu atpaliekot no "Liepājas". Rīgas komanda pēc neveiksmīgā sezonas sākuma pēdējās septiņās spēlēs svinējusi trīs uzvaras un reizi nospēlējusi neizšķirti, kā arī cietusi trīs neveiksmes. Tikmēr liepājnieki trīs no pēdējām četrām spēlēm tikuši pie punktiem.

Pēc divu spēļu diskvalifikācijas izciešanas "Liepājas" komandai atkal varēs palīdzēt argentīniešu pussargs Leonels Strumija.

Turpretī "Metta" komandai būs jāiztiek bez galvenā trenera Andra Riherta palīdzības, jo viņš par aizvainojošiem un nepieklājīgiem vārdiem pret pretinieku oficiālajām personām saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju.

Tāpat "Metta" komandai teju mēnesi nevar palīdzēt aizsargs Ņikita Kovaļonoks, kurš par pārkāpumiem pirmās līgas B turnīra mačā saņēmis diskvalifikāciju līdz jūnija sākumam.

Pirmajā aplī pārāki ar 2:1 bija "Liepājas" futbolisti.

Savukārt "Spartaka" un "Jelgavas" komandas abas iekrājušas pa 13 punktiem, kas turnīra tabulā dod vietas uzreiz aiz pirmā piecinieka. Pēdējās kārtas sekmīgāk spēlējuši "Spartaka" futbolisti, kuri trīs mačos guvuši divas uzvaras un reizi nospēlējuši neizšķirti.

Tikmēr "Jelgavai" iepriekšējā kārtā Liepājā pārtrūka piecu bezzaudējumu sērija.

Abu komandu šosezon pirmā savstarpējā spēlē uzvaru ar 2:1 svinēja Zemgales vienība.

Trešdien šīs kārtas ietvaros "Daugavpils" uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere RFS mājās cīnīsies ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Šo kārtu izlaiž čempione "Riga".

Ar 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga", bet trešā ar 18 punktiem 11 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA.

Tālāk ar 16 punktiem seko "Daugavpils", aiz kuras ar 14 punktiem 12 mačos ir "Ventspils", bet aiz pirmā piecinieka ar 13 punktiem "Jelgavas" un "Spartaka" komandas. Astotā ar 11 punktiem ir "Liepāja", bet turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu