VVD cer tikt pie papildu finansējuma atalgojumu palielināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga
VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga Foto: Ieva Makare/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) nākamā gada budžetā tiks prasīts papildu finansējums darbinieku atalgojumu palielināšanai, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja dienesta jaunā ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Viņa skaidroja, ka VVD inspektoru atalgojums patlaban ir relatīvi zems pret viņiem uzticēto atbildību, un tas ir viens no riskiem, kas var veicināt korupciju. "No [vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura] Pūces kunga es esmu saņēmusi solījumu arī uz nākamo gadu virzīt papildu pieprasījumu atalgojumam," informēja dienesta vadītāja.

Viņa pauda nepieciešamību un apņemšanos VVD iekšienē izstrādāt motivējošu atalgojuma sistēmu, "lai ar minimāliem līdzekļiem sasniegtu maksimālu rezultātu".

Kā ziņots, VVD jaunās ģenerāldirektores prioritāšu vidū ir kontroles sistēmas uzlabošana, īpaši gaisa piesārņošanas un atkritumu apsaimniekošanas jomā. Tāpat viņa vēlas mainīt veidu, kā VVD komunicē ar sabiedrību. Tā vietā, lai stāstītu par padarīto, būtu vairāk jāstāsta par to, kā tieši padarītais ietekmē vidi, savu vīziju par to, kā dienestam vajadzētu komunicēt ar sabiedrību, intervijā Latvijas Radio ieskicēja tā ģenerāldirektore.

Valdība Baklāni-Ansbergu VVD ģenerāldirektores amatā apstiprināja 30.aprīlī, bet reāli darbu viņa sāka tikai šonedēļ.

Baklānes-Ansbergas kandidatūru pēc uzvaras vakantā amata konkursā atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Pūce.

Pēc atlases komisijas paustā, viņa vislabāk atbilda VVD ģenerāldirektora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, ieguva visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutvārdu intervijā un vadības kompetenču novērtēšanā, kā arī par viņu ir sniegtas pozitīvas atsauksmes no iepriekšējiem sadarbības partneriem, kolēģiem un vadītājiem.

Baklānei-Ansbergai ir maģistra grāds ekonomikā un vadībzinātnē, viņa brīvi pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī ir ieguvusi vācu un spāņu valodas pamatzināšanas.

Līdz šim viņa sešus gadus strādājusi Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatā, Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja amatā, kā arī bijusi VSIA "Latvijas Valsts mērnieks" valdes priekšsēdētāja.

LETA jau ziņoja, ka Pūce un iepriekšējā VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova janvārī vienojās par darba attiecību pārtraukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu