Pēc konservatīvo uzvaras vēlēšanās austrālieši interesējas par migrēšanu uz Jaunzēlandi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc Austrālijas valdošās konservatīvās koalīcijas negaidītās uzvaras sestdien notikušajās parlamenta vēlēšanās krasi pieaudzis austrāliešu skaits, kas interesējas par pārcelšanos uz Jaunzēlandi.

Kā paziņoja Jaunzēlandes imigrācijas dienests (INZ), austrāliešu skaits, kas apmeklē tā mājaslapu potenciālajiem migrantiem, dienā pēc vēlēšanām pieaudzis 12 reizes līdz 8522, salīdzinot ar 715 iepriekšējā svētdienā.

Tajā pašā laikā austrāliešu skaits, kas spēruši nākamo soli un iesnieguši sīkāku informāciju, lai reģistrētu ieinteresētību migrēt, pieaudzis no 20 līdz 512.

"Ir svarīgi atzīmēt, ka tiek tikai reģistrēta interese doties uz Jaunzēlandi un tas ne obligāti pārvēršas cilvēku skaitā, kas reāli pārceļas," norādīja INZ direktors Gregs Forsaits.

INZ vietnes līdzīgu intereses pieaugumu reģistrēja 2016.gadā pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un Donalda Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās.

Austrālijas parlamenta vēlēšanās sestdien uzvarēja konservatīvie, lai arī pirms vēlēšanām premjerministra Skota Morisona koalīcija visās aptaujās atpalika no opozīcijā esošajiem leiboristiem, un arī nobalsojušo vēlētāju aptaujas pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas liecināja, ka konservatīvie cietuši sakāvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu