Neskatoties uz daudzajām problēmām, Maduro svin pārvēlēšanas gadadienu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, neraugoties uz valsti piemeklējušo smago politisko un ekonomisko krīzi, pirmdien svinēja apstrīdētās pārvēlēšanas pirmo gadadienu.

"Es pateicos Venecuēlas tautai par tās pretošanos, tās lojalitāti un apņēmīgo atbalstu manai valdībai šī gada laikā, kurā mēs esam pieredzējuši smagus pārbaudījumus, agresijas un imperiālistu blokādes," pēc demonstrācijas galvaspilsētā Karakasā tviterī apliecināja Maduro.

Uzrunā Maduro pieminēja ar Norvēģijas starpniecību notiekošās valdības un opozīcijas pārstāvju zondēšanas sarunas, raksturojot tās kā "ļoti pozitīvas".

"Es ticu vārdiem kā līdzeklim, lai pārvarētu mūsu atšķirības, bet es esmu gatavs aizstāvēt mūsu tēvzemi," uzrunājot atbalstītāju pūli, sacīja prezidents.

Maduro otro prezidentūras amatu izcīnīja pirms gada vēlēšanās, kuras lielākā daļa opozīcijas boikotēja.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro  un opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kas janvārī sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas vairāk nekā 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu.

Savukārt Krievija un Ķīna ir to valstu vidū, kas turpina atbalstīt Maduro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu