Talsu novada dome aizņemsies € 582 850 Sabiles sinagogas un Sabiles Pilsētas laukuma atjaunošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Talsu novada dome Valsts kasē aizņemsies 582 850 eiro Sabiles sinagogas un Sabiles Pilsētas laukuma atjaunošanai, liecina domes sēdēs lēmums.

Lai piesaistītu līdzekļus valsts nozīmes kultūras pieminekļu glābšanai un saglabātu vēsturisko mantojumu nākamajām paaudzēm, Kuldīgas, Talsu un Alsungas novada pašvaldības, kā arī biedrība "Pedvāle" apvienojušies projekta "Jēkaba ceļa kultūras mantojuma un mākslas jaunrades magnēti" īstenošanā. Talsu novadā tas paredz vairākas projekta aktivitātes.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko, jau pagājušajā gadā tika sākta Firksu - Pedvāles muižas ēkas atjaunošana un restaurācija, kam nepieciešamais finansējums jau ir paņemts Valsts kasē.

"Tagad paredzēts uzsākt arī Sabiles sinagogas un Sabiles Pilsētas laukuma atjaunošanu. Pašvaldība jau iepriekš par simbolisku samaksu ir iegādājusies Sabiles sinagogu. Atjaunotajā Sabiles sinagogā veidos mūsdienu mākslas un kultūras tūrisma centru. Uz to pārcels Sabiles tūrisma informācijas centru. Šim objektam būvdarbus veiks SIA "Bauart", līguma summa - 322 700 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Darbi pie tā realizācijas sāksies šomēnes," stāstīja Fedko.

Savukārt Sabiles Pilsētas laukuma sakārtošana jau notiek. Būvdarbus veic SIA "Kandavas ceļi", līguma summa ir 257 287 eiro, neieskaitot PVN, piebilda Fedko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu