"Māsa Kerija" sezonas pēdējā izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Plūme

Piedzīvojis skatītāju mīlestību un ovācijas, atjaunotais Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs “MĀSA KERIJA” šajā sezonā pēdējo reizi būs skatāms šo ceturtdien Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Kerijas, Herstvuda un Druē mīlas trīsstūri uz skatuves izdzīvo Kristīna Zaharova, Rihards Lepers un Normunds Rutulis, bet stāstu papildina profesionālu dejotāju grupa. Emocionāli jaudīgā mūzikas un dejas izrāde tapusi Valda Lūriņa režijā un Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Savukārt muzikālā materiāla izveidē piedalījies bigbends, iespaidīgo muzikālo dramaturģiju papildina Saulkrastu jauktā kora ANIMA balsis diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, bet aranžijas un instrumentācijas veidojuši Eduards Raubiško, Edgars Linde un Kristaps Krievkalns.

Foto: Mārtiņš Plūme

Atzīstot, ka neticami skaistais, noskaņām bagātais Maestro radītais muzikālais darbs ir arī viens no Producentu grupas 7 labākajiem veikumiem, producents Aigars Dinsbergs saka: “Esam saņēmuši daudz komplimentus par šo izrādi, un gandarījums ir milzīgs. Pašlaik šī ir pēdējā “Māsas Kerijas” izrāde šajā sezonā, bet noteikti meklēsim iespējas, lai tiktos ar skatītājiem arī nākamgad”.

Foto: Mārtiņš Plūme

Pēc Teodora Dreizera romāna motīviem veidotais stāsts par jaunu meiteni, kas dodas uz lielpilsētu ar sapni kļūt par aktrisi, aktualitāti nav zaudējis arī mūsdienās. Savulaik piedzīvojis vairākus jauniestudējumus uz skatuves, skaņu platē un videofilmā, tas joprojām aizkustina ikviena klausītāja sirdi.

Foto: Mārtiņš Plūme

Valdis Lūriņš īpaši apmierināts par galveno lomu atveidotājiem. „Lai arī Normunds Rutulis nav profesionāls aktieris, esmu pieredzējis, ka mūzika spēj atraisīt cilvēkā viņa slēptās dotības, un tā ir noticis arī ar Normundu. Brīnišķīgu skolu Maskavā izgājusi Zaharova, un varu teikt, ka viņa ir augstas raudzes profesionāla aktrise, pie tam dziedoša”, uzsver režisors. Kā kādā no mēģinājumiem teica horeogrāfs Alberts Kivlenieks: „esam uzlikuši kvalitātes visaugstāko latiņu, lai nav kur atkāpties. Zemāk par Brodveju nevar būt”.

Foto: Mārtiņš Plūme

Atzīstot, ka šī nebūt ne vieglā loma varētu būt ikvienas aktrises sapnis, dziedātāja Kristīna Zaharova saka: ”Tas ir izaicinājums - izdzīvot šo stāstu, kura emociju amplitūda ir milzīga – no bērnišķīga naivuma līdz izmisumam, sāpēm un atdzimšanai. Caur Kerijas lomu es iepazīstu arī pati sevi, un apzinos to stipro iekšējo kodolu, kas mīt ikvienā sievietē. Mēs esam stipras, to vajag vienmēr atcerēties.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu