Edgars Masaļskis: Gribējām, lai šīsdienas spēle būtu izšķirošā (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas nacionālā hokeja komanda otrdien aizvadīs noslēdzošo spēli pasaules čempionātā (PČ) Bratislavā, tiekoties ar Norvēģijas hokejistiem. Mačs sāksies plkst. 17.15. Vārtsargu treneris Edgars Masaļskis norādīja, ka motivācija cīnīties par uzvaru hokejistiem būs, turnīru gribas noslēgt uz labas nots.  

"Motivācija būs. Tas tomēr ir pasaules čempionāts, un ir svarīgi, kurā vietā mēs to pabeidzam," pēc rīta ieslidošanās treniņa Latvijas žurnālistiem sacīja Masaļskis. "Uzvarēt gribas jebkurā spēlē."

Spēles dienas nodarbībā piedalījās uzbrucējs Toms Andersons, aizsargs Edgars Siksna un vārtsargs Gustavs Grigals.

Pēc pirmdien piedzīvotā zaudējuma 4:5 pasaules čempionei Zviedrijai Latvijas komanda zaudēja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. 

"Nedomāju, ka Norvēģija negribēs vinnēt un spēlēs kaut kā vieglāk. Pasaules čempionāts ir prestižs turnīrs, un gribas to noslēgt uz labas nots. To gribam gan mēs, gan viņi. Norvēģiem ir labi spēlētāji, pietiekoši laba līmeņa. Noteikti nebūs viegla spēle," pastāstīja Masaļskis.

Latvijas izlasei šī būs otrā spēle nepilnu 24 stundu laikā. Tajā pašā laikā Norvēģijas hokejistiem bijušas divas brīvdienas. 

"Vēl esam uz viļņa. Tas, ka mēs vakar spēlējām un viņi ne, mums pat var nākt par labu," skaidroja Masaļskis. 

Viņš neatklāja, kurš vārtsargs rūpēsies par Latvijas izlases vārtu drošību. Pret Zviedriju spēlēja Kristers Gudļevskis

"Esam labi aizvadījuši šo turnīru. Ar visām komandām, tajā skaitā lielajām, esam cīnījušies līdzvērtīgi. Pret Šveici viena epizode izšķīra spēli, ļoti līdzīgi spēlējām ar Krieviju, tas pats arī ar čehiem. Arī vakar ar pasaules čempioniem zviedriem bija ļoti līdzīga spēle, bet kaut kur mums nepaveicās, varēja kaut kas iekrist, savukārt mums neiekrist un būtu pavisam cita bilde. Protams, gribējām, lai šīsdienas spēle būtu izšķirošā par tikšanu astotniekā. Diemžēl, bet nav tā. Nespējām aizķerties. Taču kopējais noskaņojums ir labs. Domāju, ka katru gadu gan nav izdevies katrā spēlē rādīt tik sakarīgu sniegumu, spēlēt vienā līmenī. Šis gads tajā ziņā ir ar pozitīvu zīmi," teica Masaļskis. 

 

Viņš arī uzskata, ka Elvis Merzļikins un Kristers Gudļevskis aizvadījuši labu turnīru. 

"Prieks par Elvi, kurš, tik ilgi nespēlējis, varēja atbraukt un parādīt tik labu sniegumu. Arī Gudis [Gudļevskis] nospēlēja ļoti stabili, palīdzēja ļoti daudz," uzskata Masaļskis. 

Pēdējās deviņās pasaules čempionāta savstarpējās spēlēs Latvija izcīnījusi sešas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus. 

Kopš 2006. gada pasaules čempionāta Rīgā Norvēģija nav izkritusi no elites divīzijas. Šo gadu laikā augstvērtīgākais sasniegums ir izcīnītā sestā vieta 2011. gadā, kad čempionāts arī notika Slovākijā.

2018. gada čempionātā Dānijā norvēģi finišēja 13. vietā, meistarsacīkšu pirmajā mačā ar 2:3 papildlaikā piekāpjoties Latvijas izlasei.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu