Par nodokļu nemaksāšanu divām personām piespriež reālus cietumsodus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kurzemes apgabaltiesa par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā piespriež reālu brīvības atņemšanas sodu, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Nolūkā izvairīties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un iegūt tiesības uz PVN pārmaksas atmaksu no valsts budžeta, apsūdzētie sagatavoja dokumentus ar nepatiesu informāciju par faktiski nenotikušiem darījumiem par automašīnu un to rezerves daļu iegādi 917 735 eiro apmērā.

Šo nepatieso informāciju par reāli nenotikušiem darījumiem apsūdzētie apzināti iekļāva PVN deklarācijās un iesniedza Valsts ieņēmumu dienestam. Nenomaksājot PVN un izkrāpjot no valsts budžeta 160 203 eiro, valstij nodarīti zaudējumi lielā apmērā, uzsver apsūdzība.

Kurzemes apgabaltiesa vienai personai piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un deviņiem mēnešiem, ar policijas kontroli uz diviem gadiem, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz trīs gadiem.

Savukārt otrai personai piemērots cietumsods uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, ar policijas kontroli uz diviem gadiem. Arī šai personai atņemtas tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu