Nesenā Putina oponente Sobčaka tikusi pie darba "Gazprom-Media" telekanālā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

2018.gada Krievijas prezidenta vēlēšanu iznākums bija iepriekš paredzams - tajās ar milzu pārsvaru uz vēl vienu termiņu tika ievēlēts Vladimirs Putins. Neskatoties uz to, vēlēšanās startēja vairāki šķietamie Putina oponenti: komunists Pāvels Grudiņins, skandālists Vladimirs Žirinovskis, televīzijas seja Ksenija Sobčaka un citi. Gadu pēc vēlēšanām Sobčaka, kura priekšvēlēšanu laikā kritizēja Putinu, tikusi pie ģenerālproducentes amata Krievijas nacionālās dabasgāzes kompānijas "Gazprom" meitasuzņēmumam piederošā telekanālā.

Sobčaka strādās telekanālā "Super", kura īpašnieks ir Krievijas lielākais mediju holdings "Gazprom-Media".

Sobčaka būs atbildīga par telekanāla satura ražošanu un vairākiem projektiem.

"Gazprom-Media" sastāvā ir astoņi televīzijas kanāli, desmit radiostacijas, vairāki interneta portāli un kino kompānijas. 

Tā mātesuzņēmums pieder Krievijas valdībai. 

Sobčakas tēvs ir kādreizējais Sanktpēterburgas mērs Anatolijs Sobčaks, kurš savulaik bija tuvs Putina draugs. Anatolijs Sobčaks 2000.gadā mīklainos apstākļos nomira.

Sobčaka priekšvēlēšanu laikā bija kritiska pret Putinu. Vienubrīd viņa pat pauda vēlmi mesties uz vienu roku ar opozicionāru Alekseju Navaļniju, taču saņēma atteikumu.

"Ksenij, tu pati esi daļa no melīgās falsifikācijas shēmas, kas mani nepielaida pie vēlēšanām,» toreiz viņai atbildēja Navaļnijs. "Nosūtīji Putinam telegrammu, kad izgāji no vēlēšanu iecirkņa? Es atsakos ar tevi sadarboties. Mums nav nekā kopīga. Šajās tā saucamajās vēlēšanās tu parādīji sevi kā liekulības čempioni."

"Putina un tava shēma bija tāda - nepielaist mani pie vēlēšanām un izvirzīt pašus nepopulārākos cilvēkus valstī, tevi un Grigoriju Javļinski. Lai kā es tevi būtu atbalstījis, par tevi vienalga būtu nobalsojuši 2,5%. Būdama prezidenta amata kandidāte, tu "Instagram" reklamēji šņabi un melnos ikrus. Tu esi liberāla kandidāta karikatūra," skarbi izteicās Navaļnijs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu