Linda Leen par Latvijas dalību Eirovīzijā: "Mums ir svarīgas tās trīs minūtes, vienalga, pusfinālā vai finālā!" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Linda Leen
Linda Leen Foto: Lauris Vīksne

Joprojām nerimst diskusijas par to, kāpēc Latvija jau trešo gadu pēc kārtas nepārvar Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināla barjeru. Savu viedokli paudusi arī dziedātāja Linda Leen, kura šogad bija Eirovīzijas nacionālās atlases "Supernova" žūrijas sastāvā. 

Linda Leen kādā diskusijā vietnē "Facebook" publicējusi savu komentāru. "Viss ir atkarīgs no tā, kāds ir piedalīšanās mērķis. Vienkārši uzvara, jo tas ir rādītājs par veiksmi? OK, Končita Vursta, piemēram, arī ir uzvarētāja [2014. gada Eirovīzijā - red.], un? Vienkārši tikt finālā tāpēc, ka tikt finālā, jo tas ir rādītājs par veiksmi? OK, Justs [Sirmais] bija finālā, un? Kas tālāk? Kas tālāk arī ar tiem dalībniekiem, kas tika augstāk pat par desmitnieku finālā un pat uzvarēja?"

Viņa turpina: "Ja mērķis ir vienkārši SACENSTIES par vietām, tad, protams, var spēlēt pēc (iedomātiem) noteikumiem un skaitļot, kas varētu patikt vidējam aritmētiskam eiropietim. Tā arī, protams, ir pieeja, vienīgi nav pārliecības, ka tam pietiks līdzekļu, jo izdevumi par visām ekstrām, uguņiem un citām uzpariktēm ir jānosedz pašai valstij. Sacensties šinī kontekstā ar Krieviju, Balkāniem, lielo piecinieku ir mazliet utopiski un, manuprāt, neapdomīgi.

Jo mazai, joprojām par piramīdas apakšgalu/pamatvajadzībām cīniņā esošai valstij, kura šobrīd vēl tikai kūņojas, lai tiktu uz kājām, manuprāt, jādalās ar saviem autentiskākajiem māksliniekiem, jāļauj tiem atrast SAVAS dzirdīgas ausis ārpus Latvijas.

Mums ir svarīgas tās trīs minūtes, vienalga, pusfinālā vai finālā! Galvenais, lai tās ir saturiski un estētiski kvalitatīvas, un autentiskas, tobiš, īstu mākslinieku atspoguļojošas, nevis uzvedums, kas iespiež mākslinieku iedomātā Eirovīzijas formātā izolēti no tā, ko viņš savā skatuves dzīvē dara parasti. Šīs trīs minūtes ir vislabākā promo iespēja starptautiski gatavam māksliniekam un dies’ ar to vietu sarakstā!"

Šogad Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa "Carousel" ar dziesmu "That Night". Latvijas pārstāvji otrajā pusfinālā ierindojās 15. no 18 vietām, saņemot vien 50 punktus. 

Kā zināms, šogad konkursā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss ar dziesmu "Arcade". 

Foto: 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu