Latvijas hokejisti ar uzvaru noslēdz pasaules čempionātu (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien Bratislavā (Slovākija) ar uzvaru noslēdza dalību 2019. gada pasaules čempionātā, pārspējot Norvēģijas valstsvienību ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0).

Latvijas izlases labā vārtus guva Jānis Jaks, Rihards Marenis, Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis, kurš izcēlās arī ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rūdolfs Balcers, bet pa reizei vārtu guvumā piedalījās arī Teodors Bļugers, Uvis Balinskis un Artūrs Kulda.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 19 pretinieku metienus. Viņu šajā mačā pārspēja vienīgi Tobiass Lindstrēms.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika nosaukts Indrašis, bet norvēģiem pie šī goda tika uzbrucējs Andreass Martinsens.

Pirmais periods

Spēles sākumā abas komandas spēlēja ļoti piesardzīgi. Nedaudz vairāk uzbrukumus veidoja Latvijas izlase, taču pie savām izdevībām tika arī Norvēģijas hokejisti. Tiesa, pēc 10 nospēlētām minūtēm bija ļoti maz metienu, kas lidoja vārtu rāmī - attiecība 3:3.

Pirmo noraidījumu šajā mačā nopelnīja Latvijas izlase, kad divu minūšu sodu saņēma Oskars Batņa. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, Norvēģijas izlasi vadībā izvirzīja Zviedrijā dzimušais Tobiass Lidstrēms, kuram šis bija ceturtais precīzais metiens šajā čempionātā.

Pēc vārtu zaudējuma Latvijas izlase centās ātri atspēlēties. Kaut arī sanāca vairākkārt apdraudēt pretinieku vārtos, tomēr pirmajā periodā neviens precīzs metiens neizdevās. Pēc nospēlētām 20 minūtēm Latvijai bija pārsvars izdarītajos metienos ar 17:8, tomēr rezultāts uz tablo bija nelabvēlīgs - 0:1.

Otrais periods

Latvijas izlase aktīvi iesāka otro periodu, jau 45. sekundē nopelnot sev pirmo iespēju šajā mačā spēlēt skaitliskajā vairākumā. Vien dažas sekundes pirms vairākuma beigām izdevās panākt neizšķirtu 1:1. Kārtējo rezultatīvo piespēli šajā turnīrā nopelnīja Balcers, bet ar precīzu metienu izcēlās Indrašis, kurš ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī.

Divas minūtes vēlāk Roberts Bukarts nopelnīja noraidījumu, bet perioda vidū Uvis Balinskis vēlreiz atstāja Latvijas izlasi skaitliskajā mazākumā, tomēr komanda savus vārtus nosargāja.

Vēlāk skaitlisko vairākumu ieguva Latvijas izlase, kas izveidoja bīstamus momentus pie pretiniek vārtiem, taču tos neizdevās realizēt. Vistuvāk mērķim bija aizsargs Oskars Cibuļskis, pēc kura metiena ripa noklaudzināja vārtu stabu.

Otrajā trešdaļā Latvijas izlasei bija ievērojams pārsvars izdarītajos metienos (14:3), bet pēc 40 nospēlētām minūtēm attiecība bija 31:11, tomēr rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu 1:1.

Trešais periods

Trešdaļa iesākās ļoti sparīgi, abām komandām izveidojot labas izdevības gūt vārtus, tomēr perioda vidū tās labāk izmantoja Latvijas izlase. Jaks izpildīja spēcīgu metienu no distances, ripa atsitās pret aizsargu, mainīja savu lidojumu un sasniedza mērķi. Latvijas izlases aizsargam turnīrā šī bija tikai trešā spēle, taču viņam izdevās gūt vārus arī iepriekšējā mačā pret Zviedriju.

Nepilnas divas minūtes vēlāk Balcers ar ļoti tālu piespēli izvirzīja Mareni izgājiena viens pret vienu ar vārtsargu. Latvijas izlases uzbrucējs savu iespēju nelaida garām, ar plaukstas metienu gūstot savus otros vārtus debijas čempionātā. Tādējādi komanda dubultoja pārsvaru, panākot 3:1 vadību.

Sešas minūtes līdz trešā perioda beigām Indrašis teicami pacīnījās vārtu priekšā. Ripa noslīdēja gar vārtu līniju, taču īstajā laikā un īstajā vietā atradās Ķēniņš. Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas, ieraidot to teju tukšos vārtos, jo pretinieku vārtsargs bija palicis pie otra vārtu staba.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu noslēgusi 10. vietā. Priekšā ierindojas Slovākija, kā arī ceturtdaļfinālu jeb Top 8 sasniegušās komandas: Krievija, Zviedrija, Kanāda, ASV, Somija, Šveice, Vācija un Čehija.

Latvija - Norvēģija 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

  • metienu attiecība - 38:20
  • soda minūtes - 6:4
  • uzvarēti iemetieni - 29:28
  • skaitliskā vairākuma realizācija - 1/2 pret 1/3
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu