Teodors Bļugers: Nākotnē mēs varam cīnīties par medaļām

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās hokeja komandas uzbrucējs Teodors Bļugers pēc pasaules čempionāta (PČ) noslēdzošās spēles otrdien Bratislavā pret Norvēģijas valstsvienību (4:1) sarunā ar portālu TVNET norādīja, ka nākotnē Latvijas izlase var cīnīties par pasaules čempionāta medaļām. 

"Nesākām šo maču tik labi, cik iepriekšējās spēles. Nedaudz grūti bija dabūt enerģiju, jo nebija īsti par ko spēlēt, tāpat mēs netikām tālāk," norādīja Bļugers. "Tomēr saņēmāmies, atradām savu spēli un otro, arī trešo periodu ļoti labi nospēlējām."

Latvijas izlase pasaules čempionātā Bratislavā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus. 

Bļugers, Kristaps Sotnieks un Roberts Bukarts tika nosaukti par turnīra labākajiem spēlētājiem Latvijas komandā.

"Man tas nav tik svarīgi," uzsvēra Bļugers. "Piemēram, Rūdolfam Balceram šīs bija ļoti labs čempionāts, bet viņam šo godu neiedeva... Nezinu, kurš to izvēlas, bet man tas nav svarīgi."

Pēdējās desmit pasaules čempionāta savstarpējās spēlēs Latvija pret Norvēģiju izcīnījusi septiņas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus. 

 

Latvijas hokejistiem šī bija otrā spēle nepilnu 24 stundu laikā. Tajā pašā laikā Norvēģijas hokejistiem bija divas brīvdienas. 

"Jau otro trešo gadu pēc kārtas rādām to, ka varam līdzvērtīgi spēlēt ar jebkuru pretinieku," rezumējot turnīru, portālam TVNET sacīja uzbrucējs. "Šveici bija reāli iespējams uzvarēt, bet tika pieļauta būtiska kļūda. Zaudējām. Cīnījāmies mēs labi, bija labas iespējas uzvarēt gan Šveici, gan Zviedriju. Mums ir laba komanda un uzskatu, ka nākotnē varam cīnīties par medaļām."

Bļugers pasaules čempionātā aizvadītajās septiņās spēlēs guva vienus vārtus, veica trīs rezultatīvas piespēles un nopelnīja sešas soda minūtes. 

Uzbrucējs tagad divas vai trīs nedēļas plāno veltīt atpūtai un pēc tam Minesotā sāks gatavoties nākamajai sezonai. Viņš cer arī nākamo sezonu aizvadīt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Pitsburgas "Penguins". 

Šo pasaules čempionātu Latvija noslēdza 10. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu