Saeimas komisijas sēdē iztaujā RTAB valdes locekli (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds
Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Guntars Grīnvalds Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputāts Krišjānis Feldmans (JKP) interesējās, vai no Rīgas domes nodibinājumiem nauda ir nonākusi pie kāda konsultanta Vācijā, kas ļāva uzlabot "pretvalstisko spēku" rezultātus Saeimas vēlēšanās.

Viņš akcentēja, ka nepieciešama skaidrība, vai tādā veidā nav pārsniegts likumā noteiktais maksimālais Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas budžets. Deputāte Juta Strīķe (JKP) vaicāja, vai situācijā, kad ir aizdomas, ka vairāki simti tūkstoši eiro, iespējams, pārskaitīti "Saskaņas" interesēs, Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes loceklis Guntars Grīnvalds kā "Saskaņas" kandidāts vēlēšanās neuzskata par nepieciešamu atkāpties no amata.

Grīnvalds norādīja, ka vēlēšanu posms ir noslēdzies. Viņš skaidroja, ka tas ir hipotētisks jautājums un ka nepieciešams sagaidīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) slēdzienu šajā jautājumā.

Deputāte Inese Voika (AP) akcentēja, ka Rīgas domes nodibinājumu rīcībā konstatētā nekaunība ir kliedzoša, un deputāts Atis Lejiņš (JV) fiktīvo konsultantu nodarbināšanu pielīdzināja mirošajām dvēselēm.

Valsts kontroles pārstāvji komisijas sēdē informēja, ka ir konstatējusi, ka situācijā, kad Rīgas domei ir aizliegts veikt konkrētus ziedojumus, RTBA ir saņēmusi dotāciju 808 000 eiro, kas ir izlietota ziedojumos. Starp ziedojumu saņēmējiem ir nodibinājums "Basketbola klubs "TTT - Rīga"", biedrība "Latvijas Jautro un atjautīgo klubs", biedrība "Baltijas forums" un SIA "Krukfilms".

RTAB iespējamā fiktīvā nodarbinātībā no 2016.gada līdz 2018.gada izlietots gandrīz 341 000 eiro, konstatējusi VK. Tāpat secināts, ka nav atgūts nelietderīgi iztērētais finansējums apmēram 19 000 eiro, norādīja VK pārstāve.

VK arī konstatējusi funkciju dublēšanos ar Rīgas domes Ārlietu pārvaldi un Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Kā ziņots, KNAB 5.aprīlī sāka kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Līdz šim RTAB valdē strādāja Vita Jermoloviča (GKR), domnieks Maksims Tolstojs (S) un Guntars Grīnvalds. Jermolovičai KNAB piemērojis aizliegumu ieņemt amatu, savukārt Tolstojs jau kopš 14.maija nav atgriezies no komandējuma Krievijā un KNAB iesniedzis slimības lapu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu