"Troņu spēles" finālu tiešraidē skatījušies 19,3 miljoni (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Troņu spēle"
"Troņu spēle" Foto: HBO/publicitātes

Svētdien, 20. maijā tika demonstrēta grandiozā seriāla "Troņu spēle" (Game of Thrones) pēdējā sērija, un HBO platformās tiešraidē to noskatījušies 19.3 miljoni cilvēku, tā uzstādot jaunu HBO satura skatījumu rekordu. 

Arī LMT viedtelevīzijā seriāls ir skatītākais HBO seriāls, un jau 27. maijā pie seriāla faniem Latvijā nonāks ilgi gaidītā dokumentālā filma "Troņu spēle: Pēdējā sardze" ("Game of Thrones: The Last Watch"), kas pilnībā atklās seriāla tapšanas aizkulises.

Arī iepriekšējais skatītākās HBO seriāla epizodes gods piederēja "Troņu spēlei" – piektās epizodes "Zvani" (The Bells) pirmizrādi noskatījās 18,4 miljoni skatītāju. Taču kopumā tiek lēsts, ka visās platformās kopā katru pēdējās sezonas epizodi noskatījušies vidēji 44,2 miljoni cilvēku. Pirms tam par skatītāko HBO seriāla epizodi tika uzskatīta seriāla "Soprano ģimene" ("The Sopranos") ceturtās sezonas pirmā sērija, ko noskatījās 13,4 miljoni.

“Ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiskās iespējas, visticamāk, vairs neviens seriāls nesasniegs tādu sērijas pirmizrādes skatītāju skaitu kā tolaik, kad vienīgā iespēja noskatīties seriālu bija ieslēgt televizoru konkrētā laikā un populārākos seriālus vienlaicīgi skatījās desmitiem miljonu cilvēku. Taču arī šodien, kad Troņu spēli varam redzēt visdažādākajās izklaides satura platformās, arī LMT viedtelevīzijā tas nemainīti ir vispopulārākais HBO seriāls. Viedtelevīzija piedāvā arī "Troņu spēles" aizkadrus un kopsavilkumus par personāžiem un galvenajiem namiem, turklāt no nākamās nedēļas tiks demonstrēta dokumentālā filma, kas veltīta pasaulslavenajam seriālam. Seriāla veiksmes atslēga ir virtuozi savītais sižets, vairākas paralēlās sižetiskās līnijas, kas visas satek vienā grodā stāstā, kā arī oriģinālie, spēcīgie raksturi un, nenoliedzami, arī kolorītā vide un specefekti. Taču, lai arī "Troņu spēles" pēdējā epizode jau ir gaisā, pavisam drīz piedāvāsim vairākus citus spēcīgus seriālus. Jau tagad aicinu noskatīties aizraujošo, uz patiesiem faktiem balstīto seriālu Černobiļa, jūnija sākumā sāksim demonstrēt slavenā seriāla "Lielie mazie meli" ("Big Little Lies") otro sezonu, savukārt rudenī LMT piedāvās fantastikas seriālu "Sargi" ("Watchmen"), par ko HBO jau tagad runā kā "Troņu spēles" līmeņa TV izklaidi,” norāda viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu