Hārtlijs: Turpināšu strādāt, jo vēlos Latviju aizvest uz olimpiskajām spēlēm (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs.
Bobs Hārtlijs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs turpinās vadīt komandu līdz 2022.gadam, jo vēlas to aizvest līdz olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Latvijas hokeja izlase otrdien ar 4:1 uzvarēja Norvēģiju, noslēdzot pasaules čempionātu Bratislavā ar izcīnītu 10.vietu.

Pēc spēles ar norvēģiem Hārtlijs jau atkal bija gandarīts par padoto parādīto cīņassparu visas spēles garumā.

"Spēli sākām diezgan miegaini, bet ar to jau rēķinājos. Pirmajā pārtraukumā ģērbtuvē bija laba saruna ar puišiem. Tas nostrādāja, jo ar katru nākamo trešdaļu spēlējām arvien labāk," cīņu pret Norvēģiju rezumēja Latvijas vienības galvenais treneris.

"Ar turnīrā parādīto sniegumu esmu ļoti apmierināts. Zinājām, ka būs jāuzvar kāda no varenajām komandām. Katrā spēlē bijām tam tuvu, bet ne pietiekami. Lielu robu sastāvā iecirta Rodrigo Ābola trauma. Ir arī daudz izcilu stāstu. Kaut vai Rihards Marenis. Arī Jānis Jaks sevi pierādīja."

Hārtlijam šis bija jau trešais pasaules čempionāts pie Latvijas komandas stūres. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis vairākkārt medijos izteicies, ka mutiska vienošanās ar Hārtliju ir par strādāšanu līdz 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Tiesa, katru gadu vasarā līguma nosacījumi tiekot pārskatīti, slēdzot jaunu vienošanos uz nākamo sezonu. 

"Labākam rezultātam nepieciešams laiks. Lai daži jaunie spēlētāji nobriest. Mans mērķis ir pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs. To arī šorīt pateicu spēlētājiem. Esmu ieguvis Stenlija kausu, uzvarējis ārzemju līgās. Atlikušas divas lietas, ko paveikt: iegūt Gagarina kausu un aizvest Latvijas izlasi līdz olimpiskajām spēlēm," savu palikšanu amatā žurnālistiem Bratislavā apstiprināja Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu noslēgusi 10. vietā. Priekšā ierindojas Slovākija, kā arī ceturtdaļfinālu jeb Top 8 sasniegušās komandas: Krievija, Zviedrija, Kanāda, ASV, Somija, Šveice, Vācija un Čehija.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu