Rūdolfs Balcers: Mēs likām pretiniekiem uztraukties (1)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc pasaules čempionāta (PČ) noslēdzošās spēles otrdien Bratislavā ar Norvēģijas valstsvienību (4:1) norādīja, ka Latvijas izlase turnīrā līdzvērtīgi cīnījās ar visiem pretiniekiem, tostarp top komandām. 

"Pirms spēles [ar norvēģiem] likās, ka esam gatavi, gājām ārā un cīnījāmies, bet, kad sākās spēle, kļuva pagrūti," sarunā ar žurnālistiem sacīja Balcers. "Varbūt vakar [pret Zviedriju] par daudz izlikāmies... Tomēr labi, ka iemetām, ko vajadzēja un vinnējām."

Pēdējās desmit pasaules čempionāta savstarpējās spēlēs Latvija pret Norvēģiju izcīnījusi septiņas uzvaras un piedzīvojusi trīs zaudējumus.

"Pirmajā trešdaļā mēs galīgi sūdīgi spēlējām," uzskata Balcers. "Bobs [Hārtlijs] ģērbtuvē pateica skarbus vārdus un savācāmies, sākām spēlēt."

Balcers profesionāļa karjeru sāka tieši Norvēģijā, pārstāvot Stavangeras "Oilers" komandu. Skandināvijas valstī viņš spēlēja arī junioru līgās. Uzbrucējs norādīja, ka mačs ar Norvēģiju gan viņam nebija nekas īpašs. 

"Parasta komanda. Jau pagājušajā gadā teicu, ka nekas īpašs. Tas būtu tāpat kā Ronim [Ronaldam Ķēniņam] spēlēt pret Šveici. Man tur nav ne draugi, ne kā. Vienkārši dodos laukumā un spēlēju," uzsvēra Balcers. 

Latvijas izlase pasaules čempionātā Bratislavā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus. 

 

"Labi nocīnījāmies, žēl, ka kaut kur neaizķērāmies. Cīnījāmies mēs ar visiem," teica Balcers. "Bija līdzīgas spēles un likām pretiniekiem uztraukties. Ceturtdaļfinālā netikām, kas bija uzdevums. Tagad pāris nedēļas paņemšu brīvu un tad atkal jāsāk strādāt un jāgatavojas nākamajai sezonai."

Balcers aizvadītajās septiņās pasaules čempionāta spēlēs guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas komandā. 

Viņš uzskata, ka galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam būtu jāturpina darbs ar Latvijas valstsvienību.

"Būtu ideāli, ja viņš paliktu. Man ar viņu šis ir otrais pasaules čempionāts un viss bijis baigi labi. Domāju, esam arī labi spēlējuši. Būtu tikai labi, ja viņš paliktu ar izlasi."

Pats Hārtlijs sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka labprāt turpinātu darbu ar Latvijas izlasi. Viņš vēlas valstsvienību aizvest uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. 

Šo pasaules čempionātu Latvija noslēdza 10. vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu