Kariņš par pirmo cigareti: "Jutos tik vīrišķīgs, man šķita, ka tūlīt pat izaugs bārda!" (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš intervijā izdevumam "Ieva" pastāstīja, kā viņam izdodas būt formā un vai kādreiz gadījies "norauties no ķēdes" un aizrauties ar kaitīgajiem ieradumiem.

Kariņš jau vairākus gadus seko sievas ieteikumam un katru dienu velta vismaz 30 minūtes vingrošanai. "Tas ļoti uzlabo garastāvokli un dod arī fizisku tonusu," atzīst politiķis.

Tāpat politiķis nekad īpaši nav aizrāvies ar kaitīgiem ieradumiem: "Jau studiju laikā sapratu, cik ļoti man nepatīk paģiras. Uzturēt formu noteikti palīdz arī tas, ka nesmēķēju.

Es gan gribēju smēķēt!

Pusaudža gados ar draugu nočiepām viņa tēvam cigaretes un aizkūpinājām zem eglītes, un jutos tik vīrišķīgs: man šķita, ka tūlīt pat izaugs bārda! Pēc nedēļas izdomājām, ka nu esam vīri un jāsāk raut plaušās. Galva griezās, abi smējāmies, un domāju: nekas nav labāks uz šīs zemes! Pēc tam jutos tik šausmīgi! Tā mana nedēļu garā smēķētāja karjera beidzās."

Kā zināms, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šā gada janvārī Kariņu nominēja Ministru prezidenta amatam, dodot divas nedēļas valdības sastāva priekšlikuma izveidei. Janvāra izskaņā Saeima apstiprināja Kariņa valdību un Kariņš kļuva par Latvijas Republikas Ministru prezidentu.

Ministru prezidenta valdības galvenās darba prioritātes būšot finanšu sistēmas sakārtošana, valsts drošības stiprināšana, tiesiskuma stiprināšana, administratīvi teritoriālās reformas īstenošana, veselības aprūpes sistēmas un izglītības sistēmas kvalitātes un pieejamības uzlabošana, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšana, tautsaimniecības konkurētspējas, produktivitātes un investīciju apjoma paaugstināšana, kā arī demogrāfiskās situācijas uzlabošana.

Foto: Krišjānis Kariņš debatēs Eiropas Parlamentā

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu