Merzļikins: Ar ticību un spītību mēs kādu dienu izcīnīsim medaļas (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas hokeja izlase 2019. gada pasaules čempionātā katrā spēlē bija tuvu uzvarai, tāpēc ir gandarījums par komandas sniegumu, turklāt šis turnīrs vairojis pārliecību par saviem spēkiem, sarunā ar TVNET sacīja valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Pasaules čempionātā Slovākijā septiņos mačos Latvijas izlase izcīnīja trīs uzvaras. Latvijas hokejisti parādīja labu cīņu pret pasaules hokeja lielvalstīm Krieviju, Zviedriju, Čehiju un Šveici.

Latvijas izlase turnīru noslēdza 10. vietā. Kaut arī komanda neatkārtoja pērn paveikto, kad izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, izlases vārtsargs Merzļikins pauž gandarījumu, ka Latvijas valstsvienība cīnījusies par uzvaru katrā spēlē neatkarīgi no pretinieka. 

"Ir prieks un gandarījums, tāpēc ka nospēlējām labi - komanda cīnījās. Bijām tuvu uzvarai katrā spēlē. Rezultāts ir labs, bet mēs nevaram izlutināt paši sevi. Iepriekš desmit gadus komanda cīnījās par palikšanu elites divīzijā, bet tagad mēs cīnāmies par ceturtdaļfinālu. Tas ir milzīgs solis uz priekšu, to ir jāņem vērā," pēc atgriešanās mājās sacīja Merzļikins.

"Medaļas ir mērķis - es tam ticu. Protams, negribu tagad teikt, cik gadu laikā mēs sasniegsim mērķi. Ar ticību un latvisko spītību mēs kādu dienu izcīnīsim medaļas, kas būs unikāls sasniegums mūsu mazajai valstij."

Pašlaik 25 gadus vecais Merzļikins iepriekšējos 10 hokejista karjeras gadus pavadīja Šveicē. Šosezon viņš atvadījās no "Lugano" kluba, jo nākamsezon viņam gaidāma debija Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Kolumbusas "Blue Jackets". Ar šo vienību viņam noslēgts viena gada līgums.

"Tuvākās dienas neviens par mani ziņas nedzirdēs, jo es izslēgšu telefonu, lai varu atpūsties. Pēc tam braukšu uz Šveici, kur savās mājās Lugano gatavošos nākamajai sezonai, bet augustā došos uz Ameriku," vasaras plānus ieskicēja Merzļikins.

Pērn februārī TVNET sarunājās ar Merzļikinu, kad viņš bija ieradies Tallinā, lai klātienē vērotu un atbalstītu Latvijas dāmu tenisa izlasi "Fed Cup" turnīrā. Toreiz viņš norādīja, ka viņa mērķis ir divu gaidu laikā nokļūt NHL. Tagad viņš ir ļoti tuvu, lai mērķis tiktu īstenots ne tikai "uz papīra", bet arī uz ledus.

"Esmu šo vilcienu apstādinājis, bet tagad man ir jātiek tajā iekšā. Viss ir atkarīgs no manis paša. Gribu pats sev pierādīt, uz ko esmu spējīgs," tēlaini par gaidāmo debiju NHL sacīja vārtsargs. 

Merzļikins īpašu paldies vēlas pateikt savai mamma, kura viņu un brāli audzinājusi viena. Elvis tēvu zaudēja trīs gadu vecumā.

"Milzīgs paldies mammai par cīņu ar grūtībām, kas šķērsoja mūsu dzīves. Viņai man ir stiprākais cilvēks, kuru es ļoti mīlu. Viņa vienmēr ir mani atbalstījusi, bet arī iepļaukājusi, kad tas vajadzīgs, jo tēva nebija līdzās. Jāpadara mamma vēl lepnāka, jo daudz ko vēl neesmu sasniedzis. Šis ir tikai viens solis uz priekšu."

Merzļikins ir viens no lielākajiem Latvijas hokeja līdzjutēju mīluļiem. Fanu plakātus bieži rotā uzraksti, kurus Elvis tiek dēvēts par rokzvaigzni.   

"Man ir liels prieks par fanu atbalstu! Tas man ir vajadzīgs, it sevišķi uz ledus, kad viņi iedod otro elpu. Liels paldies par to! Ja es varu padarīt bērnus priecīgus, kāpēc gan to nedarīt. Pats galvenais, lai cilvēki smaida."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu