"Huawei" līdz nākamā gada pavasarim laidīs klajā savu operētājsistēmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Huawei" savu operētājsistēmu varētu laist tirgū ne vēlāk kā nākamā gada pavasarī, paziņoja kompānijas patērētāju nodaļas vadītājs Jui Čenduns.

Pagājušajā nedēļā ASV varasiestādes aizliedza Savienoto Valstu uzņēmums sadarboties ar "Huawei". Aizlieguma spēkā stāšanās gan atlikta par 90 dienām, tomēr tas apdraud ASV kompānijas "Google" operētājsistēmas "Android" turpmāku izmantošanu "Huawei" telefonos.

Jui paziņoja, ka "Huawei" operētājsistēma viedtālruņiem, plaukstdatoriem, televizoriem, automašīnām un citām viedierīcēm būs pieejama jau drīzumā.

"Huawei" operētājsistēma tirgū nonāks ne ātrāk kā šoruden, bet ne vēlāk kā nākamajā pavasarī," Jui teica Ķīnas izdevumam "Phoenix iFeng Tech".

Martā Jui Vācijas laikrakstam "Die Welt" sacīja, ka "Huawei" ir izstrādājusi savu operētājsistēmu gadījumiem, ja ASV tehnoloģiju kompānijām tiks aizliegts piegādāt Ķīnas uzņēmumam savus produktus.

Viņš tolaik norādīja, ka oriģināla operētājsistēma ir "plāns B" un "Huawei" labprātāk izmanto "Google" un "Microsof" izstrādātās sistēmas.

ASV un Ķīnas tirdzniecības karam pēdējās nedēļās saasinoties, ASV Tirdzniecības ministrija aizliedza ASV kompānijām pārdot "Huawei" savas tehnoloģijas bez valdības piekrišanas. Pirmdien ministrija paziņoja, ka noteikts 90 dienu pielāgojumu periods šim aizliegumam.

ASV apsūdz "Huawei" par palīdzību Ķīnas valdībai izspiegot citas valstis, savukārt "Huawei" šīs apsūdzības noraida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu