Daugaviņš: Vairs neesam tālu līdz medaļu slieksnim (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja valstsvienība vairs nav tālu līdz pasaules čempionāta medaļu slieksnim, aģentūrai LETA norādīja ilggadējais izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas izlase otrdien noslēdza savas gaitas pasaules čempionātā, tajā ierindojoties desmitajā vietā, bet galvenais mērķis - ceturtdaļfināls - netika sasniegts.

"Jā, galvenais uzdevums netika izpildīts, tomēr katra spēle priecēja, un puiši tiešām rādīja skaistu hokeju," norādīja Daugaviņš. "Esam uz pareizā ceļa un prieks par izlases pašatdevi."

Hokejists arī neslēpa, ka skatīties spēles pie ekrāna ir krietni grūtāk nekā pašam būt uz laukuma un sniegt savu pienesumu tur. "Bija baigās emocijas, skatoties spēles. Īpaši pret Šveici, kad pietrūka ļoti maz. Nav patīkami sēdēt uz dīvāna, kad zini, ka tu varēji būt tur."

Arī šogad Latvijas izlasei nepalīdzēja vairāki atslēgas spēlētāji, piemēram, tas pats Daugaviņš, Zemgus Girgensons, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs un Andris Džeriņš.

"Grūti teikt, kā būtu bijis, ja izlasē būtu šie hokejisti. Protams, tas kaut kā palīdzētu, bet kā tieši - to mēs varam tikai spekulēt. Bija daži, kuri neaizbrauca un viņu pietrūka, bet tāds ir hokejs," par robiem šī gada valstsvienības sastāvā sacīja Daugaviņš.

Runājot par Latvijas izlases veiksmīgo vairākumu, Daugaviņš uzreiz saskatīja līdzības ar šī gada Rīgas "Dinamo" triecienmaiņas - Līnusa Videla, Metjū Majones un Laura Dārziņa - iespēlētajām kombinācijām.

"Manuprāt, par vairākumu atbildēja Artis Ābols, jo vairākas izspēles ļoti atgādināja "Dinamo" kombinācijas, kad Lauris ar Videlu un Majoni meta golus. Dārziņš bieži veidoja saspēli vairākumos, tā kā domāju, ka tur var vilkt kaut kādas paralēles," sacīja Daugaviņš.

"Prieks, ka spēle nevienādos sastāvos šogad nesa augļus, kas ir ļoti būtiski, tāpat arī mazākums bija labā līmenī. Nenoliedzami iztrūka Rodrigo Ābola, arī Vitālija Pavlova, jo viņi abi ir lieliski mazākuma speciālisti, bet kopumā man patika spēle nevienādos sastāvos."

"Kā Roberts Bukarts teica vienā no intervijām: "Mēs nevienam vairs neesam viegla pastaiga pa parku." Un tieši to pašu domāju arī es," sacīja izlases ilggadējais kapteinis Daugaviņš. "Jā, nedaudz pietrūka, bet uzskatu, ka neesam vairs tālu, lai pārkāptu medaļu slieksni."

Tāpat hokejists skaidroja, ka neraksturīgi daudz gūto vārtu šajā čempionātā ir ilgstošu treniņu darba augļi. "Domāju, tagad varam teikt, ka šie trīs gadi, strādājot ar Bobu Hārtliju, beidzot nes augļus tieši gūto vārtu ziņā. Manuprāt, visi redzēja, cik daudz precīzu metienu bija tieši no vārtu priekšas vai pēc atlēkušajām ripām. Tāpat arī vairākums spēlēja lielu lomu, kas čempionātos ir ļoti svarīgi," rezultatīvo izlases sniegumu rezumēja Daugaviņš.

Rūdolfa Balcera iespaidīgā spēle pieredzējušajam hokejistam gan neesot bijis pārsteigums. "Jau pagājušajā gadā redzējām, ka viņš ir augstas klases spēlētājs un māk iemest. Šogad vairāk atdeva piespēles, bet svarīgākais, ka viņš spēlē gudri un atrodas īstajā laikā un īstajā vietā. Rūdolfs droši spēlē ar ripu un labi izprot spēli - cerams, arī turpmākajos čempionātos viņš demonstrēs tikpat labu sniegumu."

Pēc pēdējās čempionāta spēles, kurā Latvija ar 4:1 uzvarēja Norvēģijas izlasi, labāko spēlētāju godu komandas rindās šajā turnīrā izpelnījās Teodors Bļugers, Kristaps Sotnieks un Roberts Bukarts. Daugaviņš uzsvēra, ka balvu varēja dot ikvienam no valstsvienības spēlētājiem, tomēr, viņaprāt, Dārziņš pavisam noteikti to bija pelnījis.

"Es vienu balvu noteikti dotu Laurim. Tas, cik daudz viņš kontrolēja vairākuma izspēles un kopumā izveidoja vārtu gūšanas iespējas, bija kas lielisks. Protams, Sotnieks aizsardzībā demonstrēja ļoti pašaizliedzīgu spēli, Balcers bija rezultatīvs, Bļugers iemetienos bija neapturams, tomēr Laurim es noteikti piešķirtu šo balvu," šī gada pasaules čempionāta komandas kapteiņa pienesumu izcēla Daugaviņš.

Čempionāta uzvarētājus Daugaviņš gan nesteidzās prognozēt, vien uzsvēra, ka šāda līmeņa turnīros ikviena izlase var pārsteigt. "Man nav neviena favorīta, bet, kad paskatos spēļu labākās epizodes, Krievijas izlase šķiet ļoti spēcīga. Tāpat Somija ar savu jaudīgo hokeju noteikti ir favorīte, bet jau iepriekšējā gadā redzējām, ka arī tādas izlases kā Šveice var pārsteigt un spēlēt finālā," par čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvušajām komandām sacīja Daugaviņš.

Dienu pirms došanās uz pasaules čempionātu Slovākijā noskaidrojās, ka ilggadējais izlases kapteinis Daugaviņš šogad nevarēs palīdzēt izlasei potītes savainojuma dēļ. Šis viņam būtu bijušas desmitās meistarsacīkstes.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā čempioni Zviedrija principiālā duelī tiksies ar Somiju, Krievija samēros spēkus ar ASV, Čehija spēkosies ar Vāciju, bet vicečempione Šveice sacentīsies pret Kanādu.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu