Pēc draudiem uzspridzināt Trampa torni ASV aizturēts "Hamas" atbalstītājs

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV Ņūdžersijas štatā trešdien tika aizturēts jaunietis, kurš simpatizē islāmistu grupējuma "Hamas" militārajam spārnam "Kasama brigādes" un bija draudējis uzspridzināt Trampa torni un Izraēlas konsulātu Ņujorkā, paziņoja šī štata federālais prokurors Kreigs Karpenito.

20 gadus vecais Džonatans Sje bija ievietojis sociālajos medijos draudu paziņojumus, kurus atrada izmeklētāji.

Sje tika izvirzītas apsūdzības divos punktos par mēģinājumu sniegt svarīgu atbalstu teroristu organizācijai, un par katru no tiem var draudēt cietumsods līdz 20 gadiem. Viņam arī izvirzītas apsūdzības divos punktos par nepatiesiem paziņojumiem un vienā punktā par draudu izteikšanu starpštatu sakaros.

Saskaņā ar apsūdzības paziņojumu Sje decembrī pārskaitīja 100 ASV dolārus personai Gazas joslā, kuru viņš uzskatīja par "Kasama brigāžu" locekli. Pēc tam viņš lielījās "Instagram" ar savu rīcību, paziņojot: "Tas noteikti bija nelikumīgi, bet man ir vienalga."

Februārī viņš paziņoja, ka grib iestāties ASV armijā, "lai iemācītos, kā nogalināt". Aprīlī Sje ievietoja "Instagram" Trampa torņa fotogrāfijas ar tekstu, ka viņš tur grib ievietot spridzekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu