Gudļevskis: Ir rūgtuma sajūta, bet tāds ir sports

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas hokeja izlase bija pelnījusi iekļūt 2019. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, tāpēc ir jūtams sarūgtinājums, ka komandai neizdevās sasniegt mērķi, sarunā ar TVNET pēc atgriešanās dzimtenē sacīja valstsvienības vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Latvijas izlase pasaules čempionātu elites divīzijā noslēdza 10. vietā 16 komandu konkurencē. Grupu turnīrā septiņos mačos izdevās izcīnīt trīs uzvaras. Ar trim panākumiem nepietika, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

"Mēs katrā spēlē cīnījāmies - atdevām visu. Protams, ir rūgtuma sajūta, ka netikām ceturtdaļfinālā, jo bijām to pelnījuši. Tāds ir sports. Varbūt atmaksāsies citā čempionātā," teica Gudļevskis.

Latvijas izlase turnīru noslēdza otrdien ar 4:1 uzvaru pret Norvēģiju. Pēc šī mača komandai bija kopīgas vakariņas, bet jau nākamajā rītā hokejisti devās prom no čempionāta norises vietas.

"Aizgājām kopīgi paēst vakariņas. Tā kā no rīta jau bija jālido prom, nebija daudz laika atpūsties," sacīja valstsvienības vārtsargs.

Gudļevskis aizvadīja pilnu spēli pret Austriju, Itāliju un Zviedriju, kā arī dažas sekundes viņš pabija laukumā mačā pret Krieviju, kad treneri veica taktisku maiņu, lai iegūtu laiku.

Šajā turnīrā Gudļevskis vidēji spēlē ielaida 2,01 ripu un atvairīja 90,91% pretinieku metienu. Mačā pret Itāliju viņš nospēlēja "sausā", atvairot visus 15 metienus.

"Noteikti liels paldies faniem par mīlestību un atbalstu. Mēs bez viņiem kā viņi bez mums. Nākamreiz sasniegsim kaut ko vairāk," pateicību pauda Gudļevskis.

Pašlaik 26 gadus vecais Gudļevskis šosezon spēlēja Rīgas "Dinamo" sastāvā Kontinentālajā hokeja līgā. Viņš šobrīd ir brīvais aģents, tāpēc vēl nav zināms, kādā komandā Latvijas izlases vārtsargs spēlēs nākamsezon.

"Divas nedēļas atpūtīšos. Jāuztur sevi formā - jāgatavojas nākamajai sezonai," tuvākos vasaras plānus ieskicēja Latvijas izlases hokejists.

Gudļevskis no 2013. līdz 2018. gadam spēlēja Ziemeļamerikā, piedzīvojot arī debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tomēr lielāko daļu viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Viņš pēc iespējas ātrāk cer noslēgt līgumu ar kādu klubu. Visticamāk, karjeru Gudļevskis turpinās Eiropā.

"Jo ātrāk, jo labāk. Redzēs, kā viss iegrozīsies. To ir grūti paredzēt. Droši vien palikšu Eiropā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu