"Sadales tīkla" pakalpojuma maksu varētu samazināt par 10-20% (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons
"Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons Foto: Zane Bitere/LETA

Elektroenerģijas sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" sadales pakalpojuma maksu varētu samazināt par 10-20%, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

""Sadales tīkls" nav vienīgais, kam jūs maksājat par elektrību, bet mēs skatāmies uz samazinājumu 10-20% ietvaros," teica Jansons.

Viņš informēja, ka attiecīgais samazinājums ir iespējams, ņemot vērā sākto darbības efektivitātes programmu, kuras ietvaros, piemēram, tiek samazināts bāzes vietu skaits, darbinieku skaits, kā arī uzņēmuma īpašumā esošo automašīnu skaits.

"2017.gadā mēs sākām masveida efektivitātes programmu, kuras ietvaros paredzēts uz pusi samazināt mūsu dislokācijas jeb bāzes vietu skaitu, kas jau faktiski ir izpildīts. Esam ieplānojuši samazināt arī vairāk nekā 800 darbavietu un uz šo dienu esam likvidējuši apmēram 500 darbavietu, jo digitalizācijas dēļ samazinās darbaroku nepieciešamība. Tāpat ieplānots samazināt autotransporta skaitu," klāstīja Jansons.

Viņš arī sacīja, ka skaidrība par konkrētu maksas samazinājumu varētu būt līdz gada beigām, jo tarifu izmaiņas jāsaskaņo ar Ekonomikas ministriju un jāapstiprina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK). "Ceram, ka līdz gada beigām būsim skaidrībā par reāliem soļiem," sacīja Jansons.

"Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu