Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: kritīs vēl viens treneris?

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola kluba RFS galvenais treneris Valds Dambrausks
Futbola kluba RFS galvenais treneris Valds Dambrausks Foto: Edijs Pālens/LETA

RFS komandas galvenais treneris lietuvietis Valds Dambrausks pēc spēles ar Valmieras komandu vēl ilgi viens pats sēdēja uz savas komandas soliņa "Arkādijas" stadionā. Tad nesteidzīgi devās pie komandas uz ģērbtuvi.

Savukārt turpat stadionā jau dzirdēja runājam, ka Dambrauskam, iespējams, tā bija pēdējā spēle RFS galvenā trenera lomā. Iespējams, ka tā arī būs un dienas gaitā uzzināsim jaunumus no RFS vadības, iespējams, ka trenerim tomēr tiks dota vēl viena iespēja, iespējams, ka ir pāragri celt paniku, jo ne jau maijā vai jūnijā dala titulu un medaļas, bet - tomēr...

Tas, ka RFS zaudēja "Valmiera Glass ViA" futbolistiem vairs nav uztverams kā sensācija vai pat kā pārsteigums, taču tas, kā zaudēja… Likās, ka RFS futbolisti vienkārši nezina, ko darīt laukumā un kā apspēlēt labi organizēto un pašaizliedzīgo pretinieku. "Uz papīra" RFS ir neapstrīdams favorīts, turklāt valmieriešiem šajā mačā nevarēja piedalīties viens no aizsardzības balstiem brazīlietis Leonardo Leliss (viņu ļoti sekmīgi aizstāja Vladislavs Soloveičiks, kuram sestdien paliks tikai 20 gadu) un uzbrucējs Ēriks Punculs, taču laukumā rīdzinieku pārākums izpaudās tikai bumbas kontrolē jeb teritoriālajā pārsvarā. Kā tādos gadījumos mēdz teikt - komandai nav spēles. Tas uztrauc vairāk nekā neuzvarētas jau sešas spēles pēc kārtas un tikai divi gūti vārti tajās (abi - viena spēlē ar FK "Metta").

Visā mačā laukuma saimnieki pie viesu vārtiem radīja tikai 2-3 patiešām reālas iespējas gūt vārtus, taču teicami darbojās 21 gadu vecais valmieriešu vārtsargs Vladislavs Lazarevs, kurš plašākai futbola sabiedrībai nemaz nav īsti zināms - līdz šim virslīgā spēlējis minimāli un tā viņam ir pirmā sezona virslīgā pirmā vārtsarga lomā. Pērn daudziem par atklājumu kļuva "Riga FC" vārtsargs Roberts Ozols, tagad - būs vēl viens atklājums starp vārtsargiem?

Valmieras komanda prasmīgi nevis "uz dullo" atsitoties, noturēja uzvaru un nodemonstrēja, cik svarīga futbolā ir taktiskā sagatavotība un spēles disciplīnas ievērošana. Par pašatdevi nemaz nerunājot. Pēdējās minūtēs Valmieras komandas rindās laukumā devās arī spēlējošais treneris Gatis Kalniņš, taču viņš gāja nevis uzbrukumā gūt vārtus, bet gan aizsardzībā, kur tieši tad visvairāk bija nepieciešams tik pieredzējis spēlētājs.

Kāda žagata uz astes gan atnesa ziņu, ka Valmieras komandā esot grūtības ar finansēm… Ja tā arī ir, tad laukumā tas nebija manāms un komandas sniegums, cerams, sekmēs to atrisināšanu.

Otro spēli pēc kārtas ar 0:3 zaudēja cits šīs sezonas pārsteigums BFC “Daugavpils” - šoreiz FK "Ventspils" futbolistiem. Ar secinājumiem nesteigsimies. Komanda, kuras rindās ir vairāki jaunie spēlētāji, nevar visu sezonu aizvadīt bez kritumiem, turklāt ventspilnieki, izskatās, sāk "atveseļoties". Tagad daugavpiliešiem pretī nāks tieši sarūgtinātais un uzvarēt alkstošais RFS…

Vai krīze piemeklējusi Jelgavas komandu? 0:3 savā laukumā no Jūrmalas "Spartaka" nav nekas labs, taču nav arī nekas sensacionāls, jo spartakieši, kā arī varēja paredzēt, ar katru maču spēlēs arvien saturīgāk. Jūrmalas komandā ir interesanti futbolisti un pamazām sāk veidoties arī komandas spēle.

Savukārt jelgavnieku sniegumā jūtams kaut kāds saspīlējums. Nākamajā kārtā Jelgavas komanda nespēlēs, tā ka Marianam Paharam un Co būs iespēja mierīgāk padomāt (spēļu grafiks pašreiz patiešām ir ļoti spraigs).

Otro uzvaru pēc kārtas guva FK "Liepāja" un izrāpās no turnīra tabulas pagraba. Nolieciet priekšā turnīra tabulu pirms šīs spēļu kārtas un pašreizējo - pārmaiņas ir acīmredzamas un tādas noteikti būs jau pēc kārtējām spēlēm šīs nedēļas nogalē. Jo ilgāk tā notiks, jo labāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu