Tillersons: Putins sarunām bijis labāk sagatavots nekā Tramps (2)

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons likumdevējiem sacījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins bijis labāk par ASV prezidentu Donaldu Trampu sagatavots abu valstsvīru sanāksmei Hamburgā, Vācijā, līdz ar to ASV amatpersonas atradušās nelabvēlīgākā situācijā, trešdien telekanālam CNN apliecinājis Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas līdzstrādnieks demokrāts.

Otrdien aiz slēgtām durvīm notikušās sanāksmes gaitā Tillersons sacījis, ka vadījies pēc "amerikāņu vērtībām", tādām kā demokrātija un brīvība, tomēr viņš atturējies izteikt savu vērtējumu, vai to pašu var teikt par Trampu, sacījis līdzstrādnieks.

Kā apstiprināja avots, Tillersons sacījis, ka prezidenta padomnieks Džareds Kušners nav konsultējies ar Valsts departamentu vai citiem dienestiem pirms iesaistīšanās ārlietās un ka Kušnera naivuma dēļ pastāvējis risks, ka viņš manevrēšanā tiks pārspēts.

Detaļas par šo sanāksmi vispirms atklātībai nodeva laikraksts "The Washington Post".

Tillersonam otrdien bijusi septiņu stundu gara saruna ar Ārlietu komitejas priekšsēdētāju demokrātu Eliotu Engelu un komitejas republikāņu līderi Maiklu Makolu, un tajā galvenā uzmanība pievērsta viņa pieredzei Trampa kabinetā, CNN sacīja Kongresa darbinieks, kuram ir nepastarpināta informācija par diskusiju gaitu.

Diskusijās uzmanība vērsta uz Baltā nama attiecībām ar Krieviju, kā arī Trampa znota un vecākā padomnieka Kušnera neskaidro lomu ārpolitikas noteikšanā.

Līdz šim partiju pārstāvju starpā nav panākta vienprātība par tikšanās stenogrammas nodošanu atklātībai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu