Latvijas hokejisti OS kvalifikācijā Rīgā spēlēs ar Franciju un Itāliju (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vīriešu hokeja izlase 2022.gada olimpiskajā kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Franciju, Itāliju un vienu komandu no trešās kārtas kvalifikācijas grupas uzvarētājiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Fināla kvalifikācija 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm norisināsies 2020.gadā. Latvija ir viena no trīs komandām, kura ieguvusi tiesības rīkot kvalifikācijas turnīru savā laukumā.

Ceturtdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā oficiāli tika paziņots, ka Latvija izšķirošajā kvalifikācijas kārtā spēkosies ar Franciju, Itāliju un vienu komandu no trešās kārtas kvalifikācijas grupas uzvarētājām.

2022.gada olimpiskajās spēlēs piedalīsies astoņas labākās IIHF ranga komandas, trīs kvalifikācijā uzvarējušās komandas, kā arī Olimpiādes mājiniece Ķīna.

Latvijas komanda pēc šī gada pasaules čempionāta IIHF rangā pakāpās par vienu pozīciju, šobrīd esot desmitajā vietā.

Latvijas izlase pēc neatkarības atjaunošanas no 2002. līdz 2014.gadam spēlēja četrās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Pērnā gada Phjončhanas Olimpiādei latvieši nekvalificējās, savās mājās notikušā atlases turnīra izšķirošajā duelī dramatiskā cīņā piekāpjoties Vācijai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu