Katara apņēmusies sarīkot vienu no labākajiem Pasaules kausa finālturnīriem

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Al Wakrah" stadions
"Al Wakrah" stadions Foto: EPA/Scanpix

Katara apņemas sarīkot 2022.gadā vienu no labākajiem Pasaules kausiem futbolā arī pēc tam, kad Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nolēma nepaplašināt komandu skaitu finālturnīrā no 32 uz 48 izlasēm.

FIFA izskatījusi Kataras iespējas rīkot čempionātu ar 48 izlasēm un atzina, ka pašlaik tas nav iespējams. Šādu soli atbalstīja arī FIFA prezidents Džanni Infantīno, atzīstot, ka lēmums palīdzētu nogludināt politiskās nesaskaņas.

FIFA prezidents Infantīno bija entuziastisks atbalstītājs komandu skaita palielināšanai 2022.gadā. Sākotnēji tika iecerēts paplašināties 2026.gada Pasaules kausā, kas norisināsies ASV, Kanādā un Meksikā.

Tikmēr Pasaules kausa organizatori no Kataras puses pauda, ka piekristu dalībnieku skaita paplašināšanai, ja būtu redzams dzīvotspējīgs darbības modulis un tiktu panākts, ka visas iesaistītās puses piekrīt komandu skaita paplašināšanai.

"Pasaules kausa turnīrs 2022.gadā Katarā būs viens no labākajiem un liks Arābu pasaulei būt lepnai par sevi," pauda organizatoru pārstāvji.

Lielā karstuma dēļ Katarā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa notiks novembra un decembra mēnešos, turklāt turnīra ilgums samazināts par trim dienām, kas arī bija viens no argumentiem, kāpēc nevajadzētu paplašināt turnīru. Tāpat dalībnieku skaita palielināšanas rezultātā vairākas spēles būtu jāuzņem Kataras kaimiņvalstīm, taču šobrīd tai ir saspīlētas diplomātiskās attiecības ar vairākām citām Arābu valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu