Kariņš: Pēc EP vēlēšanām nepieciešams izvērtēt vēlēšanu procesa pārvaldību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Makare/LETA

Pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām nepieciešams izvērtēt vēlēšanu procesa pārvaldību, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā informēja, ka Kariņš ceturtdien ir ticies ar visiem atbildīgo institūciju vadības pārstāvjiem, lai noskaidrotu ar EP vēlēšanām saistītās situācijas apstākļus un risinājumus. Kariņš sagaida, ka CVK proaktīvi rīkosies, lai nodrošinātu EP vēlēšanu procesu bez tehniskiem starpgadījumiem, un par to operatīvi informēs sabiedrību.

Atbildīgās institūcijas ir informējušas Ministru prezidentu, ka situācija radusies iepriekš neparedzētu tehnisku sarežģījumu dēļ. Tās turpina strādāt, lai nodrošinātu vēlētājiem iecirkņu maiņu iepriekšējā balsošanā. Vienlaikus iedzīvotājiem ir pilnībā nodrošināta likumā noteiktā iespēja balsot savā vēlēšanu iecirknī.

"Ministru prezidents izsaka pateicību visiem tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri jau ir izpildījuši pilsoņa pienākumu un ir piedalījušies EP vēlēšanās, un aicina arī pārējos vēlētājus būt aktīviem un piedalīties vēlēšanās. Vienlaikus Kariņš pauž nožēlu, ka tehnisku nepilnību dēļ daļai iedzīvotāju nav izdevies nobalsot iepriekšējā balsošanā, mainot vēlēšanu iecirkņus," atzina premjerministra birojā.

Ministru prezidenta ieskatā, esošā situācija liecina par nepieciešamību pēc vēlēšanu procesa pārvaldības izvērtējuma uzreiz pēc EP vēlēšanu noslēgšanās.

Jau ziņots, ka saistībā ar konstatētajiem traucējumiem EP vēlēšanu iecirkņu tiešsaistes datu apmaiņas sistēmā CVK aicina šodien līdz plkst.12 iedzīvotājus doties balsot tikai uz savu vēlēšanu iecirkni, jo šorīt konstatēto traucējumu dēļ šobrīd nav iespējams vēlēt citā iecirknī.

Vienlaikus CVK sola līdz rītdienai, 24.maijam, atjaunot iespēju balsot jebkurā EP vēlēšanu iecirknī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu